Geçen yıl seçimli genel kurul toplantısını yapan Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliğinde oluşan yönetimde görev değişikliği gerçekleşti. Görev süresini dolduran Ümir Acar"ın yerine başkanlığa Yıldız Yavuz getirildi.
Bilindiği gibi geçen yılki seçimli genel kurul sonrası oluşan Şeniz Evgar, Yıldız Yavuz, Ümit Acar, Ali Genç ve Cumhur Ulusoy"dan oluşan yeni yönetim kurulu ilk toplantısında görev dağılımını yapmış ve mevcut başkan Ümit Acar"ın bir kez daha Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği Başkanı olmasına, eski başkan Yıldız Yavuz"un da 2011 yılında başkanlığı devralması konusunda karar almıştı. Alınan karar gereği Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi olan Yıldız Yavuz, oldu. Yavuz bir yıl süreyle görev yapacak.
Geçen yılki ilk toplantıda alınan yeni dönemde daha etkin ve daha saygın bir kurum yaratma yönündeki ilke kararını uygulamaya devam edeceklerini açıklayan Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Yıldız Yavuz, eksikliğini gözlemledikleri konular üzerinde yoğunlaşacaklarını ve etkin bir kurum olmak için çalışmalarına hız vereceklerini söyledi. Yıldız Yavuz, oda olarak en önemli görevlerinin mimarlık mesleğinin ve üyelerin görev, yetki ve sorumluluklarını düzenlemek, ulusal ve uluslararası ölçekte mesleğin gelişmesini izlemek ve sağlamak olduğunu söyledi.
Yıldız Yavuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ayrıca kent, toplum ve ülke çıkarlarını gözetmeyen imar kararları ve uygulamalarına karşı taraf olarak sorumluluğumuzu yerine getirecek ve gerektiğinde yargı yoluna giderek davalar açacağız. Bu çerçevede oda olarak başlattığımız çalışmalara devam ederek, yerel idareler ve kamuoyu nezdindeki saygın ve etkin kurum kimliğimizi koruyacağız. Standart görevlerin yanında, aylık ruhsatları denetleyerek büro tescili olmayan, onaysız projelere ruhsat verme işlemlerinin ve kentimizde suç teşkil edecek karar ve uygulamaların her zaman karşısında olacağız” dedi.