Memura bir yıl içinde tek hekim tarafından verilen raporların toplamı da 40 günü geçemeyecek. Memura, uzun süreli tedavi gerektiren hastalık halinde ise 18 ay, diğer hallerde 12 ay hastalık izni verilecek.

Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik değişti.
Buna göre memura tek hekim raporuyla bir defada en çok 10 gün rapor verilebilecek. Raporda kontrol muayenesi öngörülmesi halinde, tek hekim tarafından en çok 10 gün daha rapor düzenlenebilecek. Memura bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı 40 günü geçemeyecek. Bu süreyi geçen hastalık raporları, sağlık kurulunca verilecek. Memura, aylık ve özlük hakları korunarak verilecek raporda, gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli tedavi gerektiren hastalığı halinde 18 aya kadar, diğer hastalık hallerindeyse 12 aya kadar izin verilebilecek. Ayrıca Memur, yıl içinde 6 aya kadar refakat izni kullanabilecek.