Beşiktaş çalıştırıcısı şartlar ne olursa olsun futbolcular zevk almaya başladığı zaman doğru çizgiye gelmiş olacaklarını söyledi, 'Hem keyif veren hem kazanan bir takım olacağız. Hiçbir şey bizi hedefimize varmaktan alıkoyamaz' dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, takım olarak çalıştıklarını ve ne için çalıştıklarını da bildiklerini söyledi. İçerde ve dışarda futbol oynamayı düşündüklerini ifade ettiği konuşmasında hücum oyununun riskli bir oyun türü olduğunu anlatan Denizli, şunları söyledi: “Futbolcuların iki önemli özelliği, saha içinde kendisinin ve arkadaşlarının oynayacağı futboldan keyif alması, saha dışında da kendilerini izleyen seyircilerin zevk almasıdır. Şartlar ne olursa olsun, futbolcular zevk almaya başladığı zaman Beşiktaş doğru bir çizgiye gelecektir. Keyifsiz oyunlardan sonra kazanılan maçlar beni mutlu etmez.'


TELLO KONUSU


Tello'nun, G.Birliği maçında ilerde kalması konusundaki soruyu yanıtlayan Denizli, “Tello'nun pozisyonu normal. Oyun düşüncemiz içinde kendisiyle ilgili düşüncelerimizin sahadaki uygulamasıydı. Ekstra bir şey katmadı. Arkadaşları gibi, görev alanları içinde değişik pozisyonları uyguladı. Bu, her maçta böyle mi olur? Belki olur” dedi. Belli maçlarda detaylı bazı değişiklikler yapabileceğini dile getiren Denizli, “Oyun şeklinde, futbolcu yapısında bu değişiklikleri yaşayabiliriz. Önemli olan, futbolcularımızın, kendi yetenekleri ölçüsünde kullanabilecekleri alan bulmaktır. Önemli olan, blok olarak ilerde ve geride çoğalabilmektir” açıklamasını yaptı.


YENİLGİLER ENGELLEMEZ


Denizli, İnönü Stadı'nda veya dışarda kaybedecekleri puanların kendilerini hedeflerinden alıkoymayacağını söyledi. Yaptıkları çalışmalarda belki kaybetmenin de ayrı bir yeri olacağını vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Bütün içerisinde nerede kaybedersek kaybedelim, ister İnönü'de, ister dışarda, bu bizi hedefimizden alıkoymaz. Beşiktaş'ın hedefi bellidir. Mağlubiyet de galibiyet de olsa bizi hedefimizden uğratacak bir kaybımız olmaz. Buraya 'Beşiktaş İnönü'de veya dışarda kaybeder mi' düşüncesiyle gelmedim. Beşiktaş kolay kaybetmez. Bizi yeneceklerin bizden fazlalığı olmazı lazım” diye konuştu.

Kartal'da Zapatocny sıkıntısı

Turkcell Süper Lig lideri Beşiktaş, sahasında yarın Sivasspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde gerçekleştirilen ve bir saatlik bölümü basına açık olan idmanda siyah-beyazlı oyuncular, koşunun ardından minyatür kale maç oynadı. Minyatür kale karşılaşmada gol yiyen takımın oyuncuları ceza olarak şınav çekti. İdmana sakatlıkları süren Aydın ve Batuhan katılmadı. Sakatlığı bulunan Gökhan Zan, takımla koşu yaptıktan sonra tek başına çalıştı. Bağırsak enfeksiyonu geçiren Zapotocny de koşudan sonra çalışmayı bıraktı. Çek oyuncunun, bugünden itibaren takımla çalışacağı öğrenildi. Bu arada gribal enfeksiyonu geçen Seriç ise takımla birlikte idmanda yer aldı.