İZMİR'in Basmane semtinde oturan ve `Erkek Elmas' lakabıyla tanınan 22 yaşındaki Elmas Gem, aynı evde kaldığı, hakkında erkeklerle birlikte olduğu dedikodusu yaptığını ileri sürdüğü 64 yaşındaki Tevfik Korkmaz'ı önce 6 yerinden bıçakladı, daha sonra boğazını kesip başını gövdesinden ayırdı.

Cinayetin ardından poşete koyduğu Tevfik Korkmaz'ın başıyla bir süre dolaşan Elmas Gem, polis tarafından yakalandı. Elmas Gem'in olay sırasında yanında bulunduğu belirlenen suç ortağı Mehmet Aydoğan da yakalandı.Olay, bugün saat 04.00 sıralarında, Basmane Semti 1300 Sokak 10 numaradaki terkedilmiş binada meydana geldi. Anne ve babasının ölmesinin ardından kaldığı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan 4 yıl önce ayrılan Elmas Gem, Basmane Semti'nde yaşamaya başladı. Dış görünüşüyle erkeğe benzediği için `Erkek Elmas' lakabıyla tanınan Elmas Gem, ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlamaya, semtteki terkedilen harabe binalarda kalmaya başladı. Gece geç saatlerde sokakta alkol aldığı ileri sürülen Elmas Gem, aynı evi paylaştığı Tevfik Korkmaz ve 43 yaşındaki Mehmet Aydoğan'ın yanına gitti. İddiaya göre, evde otururlarken Mehmet Aydoğan, Elmas Gem'e, Korkmaz'ın, kendisiyle ve başka erkekle birlikte olduğu yönünde dedikosunu yaptığını söyledi. Buna öfkelen ve tartışmaya başlayan Elmas Gem, ekmek bıçağıyla Tevfik Korkmaz'ı önce 6 yerinden bıçakladı. Öfkesi dirmeyen Elmas Gem, daha sonra kanlar içindeki Korkmaz'ın başını gövdesinden ayırdı.

KESİK BAŞLA DOLAŞTI

Cinayetin ardından kendinden geçen Elmas Gem, Korkmaz'ın başını bir poşete koyup yanına alarak evden ayrıldı. Durdurduğu bir taksiye binen Elmas Gem, yaklaşık 2 kilometre gittikten sonra Gaziler Caddesi 390 numaradaki, her zaman gittiği çay ocağına uğradı. Buradakilere bir kişiyi öldürdüğünü söyleyen ve "Kafası bu poşette" diyerek elindeki poşeti gösteren Elmas Gem, hızlı adımlarla ayrıldı. Kahvedekiler hemen polise haber verdi. İhbar üzerine harekete geçen Huzur Timleri, elindeki poşete koyduğu kesik başla dolaşan Elmas Gem'i kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan ve soğukkanlılığıyla dikkat çeken Elmas Gem'in elindeki poşette, Korkmaz'ın kesik başı bulundu.

CESET EVDE BULUNDU

Cinayet zanlısı Elmas Gem'in ifadesi üzerine Korkmaz'ın gövdesi de cinayetin işlendiği, birlikte yaşadıkları evde bulundu. Nöbetçi savcının incelemesinin ardından baş ve gövde, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen Elmas Gem ilk ifadesinde, Tevfik Korkmaz'ı kendisiyle ilgili dedikodu yaptığı için öldürdüğünü söyledi. Elmas Gem, olay sırasında yanında bulunan Mehmet Aydoğan'ın da kendisine yardım ettiğini ileri sürdü. Aydoğan da yakalanarak gözaltına alındı. İki zanlının, sorgularının sürdüğü, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.Erkek gibi yaşayan, kılık kıyafetini de buna göre seçen Elmas Gem'in, geçen haziran ayında da birlikte gözaltına alındığı Mehmet Aydoğan'ı bıçakla yaraladığı ortaya çıktı. Elmas Gem'in o zaman Mehmet Aydoğan'ı, başka kadınlarla ilişkisi olduğu için kıskanıp bıçakladığı ileri sürüldü.
DHA