İşbirliği kapsamında Belediye camilerin bahçe düzenlemesi ve temizliklerini yapacak, imamlar da halka temizliğin ve çevrenin önemini anlatacak.

Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak ve il merkezi"nde görev yapan din görevlileri ile düzenlediği yemekli toplantıda bir araya gelen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, imamların üstlendikleri görevin önemini bildiklerini ve toplumun iyi yönlendirilmesinde ve bilinçlendirilmesinde imamlara da büyük görevler düştüğünü söyledi.

Aydın Belediyesi olarak, il merkezindeki tüm camilerin çevre düzenlemesinden bahçe bakım onarımına ve genel temizliğe kadar üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Çerçioğlu, “Belediye olarak göreve geldikten sonra, elimizden geldiğince camilerimizin çevre düzenlemesi ve temizliğini yapmaya çalıştık. Ancak bu işi daha düzenli bir şekilde yapmak istiyoruz. Genellikle babam namaza gittiği camilerde çevre yönünden gördüğü aksaklıkları "Falan caminin bakıma ihtiyacı var, bunu görmüyor musunuz" diye bize uyarıyor. Müftülük tarafından oluşturulacak komisyon bize hangi camide neyin yapılması gerektiğini belirtecek, biz de gereğini yapacağız. Belediye olarak bizim de imamlarımızdan isteğimiz var. Özellikle çevre temizliği konusuna halkın bilinçlendirilmesinde bizlere lütfen yardımcı olsunlar. Aydın"da çevreye rast gele çöp atma olayı ciddi bir sorun. Bu sorunu da hep birlikte eğitimle çözeceğimize inanıyoruz” dedi.

Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak da, asli görevlerinden birinin halkı aydınlatmak olduğunu ve İslam Dinin de temizliğe çok büyük önem verdiğini hatırlattı.