İngiltere İsrail'e yaptırım uygulayacak! İngiltere İsrail'e yaptırım uygulayacak!

Avrupa Birliği, ByteDance'ın TikTok uygulamasında çocukların korunması ve şeffaf reklamcılık kurallarının ihlal edilmesi nedeniyle incelemelerde bulunacak. Sosyal medya uygulamalarının güvenliği ve güvenilirliği sık sık tartışma konusu olurken özellikle çocukların korunması ve şeffaflık konusunda otoritelerle sık sık sorun yaşaması alışıldık bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Avrupa Birliği Endüstri Şefi Thierry Breton tarafından yapılan açıklamaya göre, karar TikTok'un videoları üzerinde yapılan risk analizlerinden ve bilgi taleplerine verilen cevaplardan sonra alındı. Breton, "Bugün, TikTok hakkında şeffaflık ve küçükleri koruma, bağımlılık yaratan tasarım ve ekran süresi sınırları gibi konularda ihlal şüphesiyle bir soruşturma başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nin Dijital Hizmetler Kanunu (DSA), özellikle büyük platformların ve arama motorlarının riskli ve yasa dışı içeriklerle mücadelede daha etkin bir rol oynamasını talep ediyor. ByteDance'in TikTok'un sahibi olduğu Çin merkezli şirketin suçlu bulunması durumunda, şirketin yıllık cironun %6'sına kadar para cezasıyla karşılaşma olasılığı bulunuyor.