Aydınlar, "Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya 15 Temmuz'a kadar isim bildirmek zorundayız. Takvime uyacağız" dedi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, soruşturmanın bitmesinin çok uzun süreceğini belirterek, 'Dolayısıyla biz delillere göre hareket etmek zorundayız' dedi.
 
Mehmet Ali Aydınlar ve TFF Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ ile Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelerek savcılık katına çıktı.
 
TFF Başkanı Aydınlar soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı Mehmet Berk ile görüştü. Savcı Mehmet Berk ile yaklaşık 45 dakika görüşen Mehmet Ali Aydınlar, adliye çıkışında basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Aydınlar, 'Savcı beyle görüştük. Soruşturma hakkında bilgi aldık. Birlikte takip edeceğiz. Şu anda söyleyeceğimiz başka bir şey yok' dedi.
 
Basın mensuplarının, '15 Temmuz'a kadar UEFA'ya Şampiyonlar ligi ön elemelerinde oynayacak takımın isminin bildirilmesi gerekiyor. 15 Temmuz'a kadar bir karar verecek misiniz?' şeklindeki sorusuna Aydınlar, 'Zamanın farkındayız. Zaman darlığı var. Bu süreyi iyi değerlendireceğiz. Bu takvime uyacağız diyebilirim' yanıtını verdi. Savcılıktan herhangi bir belge almadıklarını belirten Aydınlar, 15 Temmuz'a kadar mümkünse karar çıkacağını ifade etti.
 
KRİTİK GÜN 15 TEMMUZ
 
'TFF'nin tutumu nasıl olacak. Soruşturma bitmeden bir karar verilecek mi?' sorusunu da Aydınlar, 'Soruşturmanın bitmesi çok uzun sürebilir. Dolayısıyla biz delillere göre hareket etmek zorundayız. Ama şu anda bu kadar konuşalım. Daha sonra yine konuşuruz' şeklinde cevapladı.
 
Aydınlar, adliyeden ayrıldıktan sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.
 
Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı ziyaret eden Aydınlar, soruşturmayla ilgili bilgi aldı. Saat 15.30 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine gelen Aydınlar, Çapkın ile yaklaşık 1 saat görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydınlar, "Bilgi alışverişinde bulunduk. Tahkikat tamamlandıktan sonra değerlendirme yaparız. Sürekli irtibat halindeyiz. Kendi içimizde bir çalışma yürütüyoruz. Ama esas olan buradaki soruşturmanın sona ermesinin ardından değerlendirme yapacağız.
 
Pazartesi günü de yönetim kurulu toplantımız var. Orada tekrar konuyu değerlendireceğiz.
 
Daha sonra kamuoyuna açıklama yapacağız. En kısa sürede bu konuyla ilgili karar alma aşamasına gelmeyi ümit ediyoruz" dedi. Aydınlar, gazetecilerin "Bir ay sonra Şampiyonlar Ligi maçları var. Kararınız bu maçlara yetişir mi?" sorusuna, "Gayret edeceğiz" yanıtını verdi.
 
KULÜPLER PAZARTESİ TOPLANTIYA ÇAĞRILDI
 
Dün akşam TFF'nin İstinye'deki merkezinde gerçekleştirilen görüşmeden sonra bir durum değerlendirmesi yapan TFF Yönetim Kurulu, 11 Temmuz Pazartesi günü Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerin başkanlarıyla bir araya gelmeyi ve ardından da toplantı yapmayı kararlaştırdı. Toplantının ardından kısa bir açıklamada bulunan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Kulübü yöneticileriyle yaptıkları görüşme konusunda da 'Biz de Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinin bildiği kadarını biliyoruz. Soruşturmada gizlilik var. Daha fazla bir şey bildiğimiz yok' diye konuştu.
 
Savcılık terasında şikeyi konuştular
 
Türkiye Futbol Feredasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve TFF Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ ile Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelerek savcılık katındaki terasta soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Mehmet Berk'le bir süre sohbet etti.
 
yenişafak