Aydın halkının bir diğer tepkisini çeken konu da Efeler Belediyesi’ne ait yıkılan eski Minibüs Garajı’nın yerine ne yapılacağının belirsizliğidir.

2014 Martı yerel seçimler sonrası kuruldu Efeler Belediyesi. Var olan Aydın Belediyesi’ne Büyükşehir el koyunca Efeler Belediyesinin kısmetine sıfırdan yapılanma düştü.

Kolay değildir, kısa sürede her şeyi tekmil bir kurum ve işleyen bir mekanizma kurmak.

Düşünebiliyor musunuz seçim kazanmışsınız oturacak ne odanız, ne masanız ne koltuğunuz ne de tebrike gelen misafirlerinize bir çay ikramı yapacak bir odanız var.

Ne bunları alacak paranız ne de memurunuz var, olanların bile ne adını biliyorsunuz ne de yeteneklerini…

Mühür bile İstanbul’dan, Darphane’den gelecek ki, bir ucundan işlere başlayabilesiniz, mührün bile gelmesi en az bir iki ay sürüyor.

İşlerde ise durma yok aksine seçim nedeniyle askıya alınan ve yeni yönetime bırakılanlar acil çözüm bekliyor.

Sizin anlayacağınız tok alıp yok satıyorsunuz.

Hele bu kurum hacet kapısı belediye ise zorluk ikiye, üçe katlanıyor, insanlara söz anlatmakta o derece zorlanıyorsunuz.

İhtiyaçlar için para bulmak, onun için de tahsilât servisi kurmak gerekiyor.

Diğer taraftan insan kaynağınız varsa kimin kapasitesinin ne olduğunu, hangi serviste daha verimli olabileceğini, yeteneğinin ne olduğunu bilmeniz şart..

Efeler Belediyesi bu teşkilatlanmayı üç ay gibi kısa sürede başardı ve İmar işleri başta diğer alanlarda kervanı yola koymasını becerebildi.

Yeni bir kurumu faaliyete geçirmenin zorluğunu bildiğim için eskiler yiğidi öldür hakkını ver demişler, Mesut Özakcan ve yönetiminin hakkını teslim etmek istedim.

Kuruluş aşaması tamamlanmasının ardından ilk iş olarak Özakcan yönetimi eski şehirlerarası oto terminalinin bulunduğu boş alana 400 araçlık oto parkı, bağımsız tiyatro ve konferans salonları ve kafeleri olan yeni bir belediye hizmet binası kompleksi yapmaya karar verdi.

Kanun ve yönetmelik çerçevesinde bu iş için ödüllü bir proje yarışması açtı ve Mimar ve İnşaat Mühendisleri Odaları temsilcilerinin de bulunduğu seçici kurul kararı doğrultusunda ihaleyi yaklaşık 950 bin TL karşılığında bir mühendis firması aldı.

Ama ne var ki,  ihale aşamasına gelindiğinde süre bitince gerçekleştirmek Mesut Özakcan partisi tarafından aday gösterilmeyince yeni yönetime kaldı.

Onlar da bilinmeyen bir nedenle işi askıya aldı.

Eğer seçim öncesi seçmene “büyükşehir ve ilçe belediyesi için kullanacağınız oyları aynı partinin adayına veriniz ki, aralarında, uyumsuzluk sorunu yaşanmasın,” diyenler sözlerinde dursaydı Mesut Özakcan döneminde hizmet binasının temeli de atılabilirdi ve belki de şimdiye kadar da biterdi.

Sadece Efeler Hizmet binası da değil büyükşehirle ilçe belediyeleri arasındaki mal mülk davaları maalesef birçok eserin gerçekleşmesini engelledi.

Yaşananlara bir anlam veremeyen Aydın insanı da ister istemez soruyor, hiç gereği yokken partileri aynı başkanlar arasındaki sürtüşmeler hizmet üretememeye bir bahane olsun için miydi?

Büyükşehrin Efeler Belediyesi hakkında açtığı mahkeme süreci yaklaşık 15 ay sürmüştü, Bu bile mal, mülk çekişmesinin Aydın’a nelere mal olduğunu göstermeye yeter de artar.

Hani halk arasında “beterin de beteri vardır,” denir ya o hesap seçim sonrası yeni göreve gelen CHP’li yönetim eski yönetimle aynı patiden olmasına rağmen hizmet binası yapımını rafa kaldırdı.

Nedeni ise bilinmiyor.

BİR: Tamamen rafa kaldırmak yerine plan revize edilemez miydi?

İKİ: Farz edelim ki, uygulanması sakıncalı bulundu, bu durumun Aydın halkına makul ve mantıklı bir açıklaması gerekmiyor muydu?

ÜÇ: Her şeyden önemlisi devlette devamlılık esas değil midir, yoksa bu arsa için yeni yönetimin yeni bir projesi mi var, ayrıca belediye bu projeyi rafa kaldıracak kadar zengin mi?

DÖRT: Bu eylem halkın vergilerinden toplanmış yaklaşık 950 bin TL’yi eski yönetime inat olsun diye heba etmek değil midir?

BEŞ: Gerekçe bunların hiç biri değilse projenin çöpe atılma nedeninin ne olduğunu Aydın halkının bilmesi hakkı değil mi?

Aydın halkının bir diğer tepkisini çeken konu da Efeler Belediyesi’ne ait yıkılan eski Minibüs Garajı’nın yerine ne yapılacağının belirsizliğidir.

Bir açıklama yapılmadığına göre Efeler Belediyesi yeni yönetimi eski yönetimin burası için hazırladığı içinde iki kat oto park, kapalı Salıpazarı, sosyal tesislerin yer aldığı avan projeden de vazgeçmiş görünüyor.

Eğer öyleyse:

BİR: Sokak aralarında gerek gıda temizliği gerek insan sağlığı için son derece sakıncalı sadece halk yardakçığı adına devam ettirilen Salıpazarı  yönetmeliğine göre son geçiş tarihi 2017 Ocağı olan kapalı pazaryeri 'ne ne zaman kavuşulacak?

İKİ: Salıpazarı ile birlikte aynı şekilde sokak arasında kurulan Çarşamba pazarı hakkındaki Efeler Belediyesi’nin görüş ve düşünceleri nedir?

ÜÇ: Son günlerde üçüncü dünya ülkeleri kentlerine benzemede epeyce yol alan oto park ve kent içi trafik sorununun çözümü hakkında belediye yetkilileri ne düşünüyor acaba?

DÖRT: Yeni CHP’nin yönetim anlayışı, üstelik partileri aynı eski yönetimlerin plan ve projelerini yok saymanın gerekçesi nedir?

BEŞ: Yoksa CHP’nin belediyecilik anlayışı kendi içlerindeki çekişme mal ve rant bölüşümünden mi doğmaktadır?

CHP oylarının bunca enflasyon ve pahalılığa rağmen yüzde 25’lerde çakılı kalmasının bir nedeni de belediyelerdeki bu tür icraatları mıdır?

Aydın halkı merak ediyor, bilmek istemesi de en doğal hakkıdır çünkü çöpe atılan 950 bin TL kendi ceplerinden çıkmıştır.

Not: Hafta sonu üniversite sınavına girecek olan çocuklarımıza zihin açıklığı ve başarılar dilerim. Her şey gönüllerine göre olur inşallah.