ABD medyasına açıklama yapan üst düzey bir yetkili, söz konusu  toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yetkiliye göre, Pentagon'da, Venezuela'da devam eden kriz için askeri  seçeneklerin tartışıldığı toplantıya, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD  Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John  Bolton katıldı.

Yetkili, ayrıca çarşamba günü benzer bir görüşmenin daha yapıldığını  ve Savunma Bakan Vekili Shanahan'ın Venezuela'daki duruma dair Twitter'dan  yaptığı paylaşımın bu görüşmenin ardından geldiğini ileri sürdü.

Shanahan, tweetinde, "Bu zorbalıkla özgürlüğün mücadelesidir. Başkan  Trump'ı tekrar ediyor ve Venezuela halkı için tüm seçenekleri değerlendiriyoruz."  ifadelerini kullanmıştı.

Darbe girişimi

Venezuela'da 23 Ocak'ta kendini devlet başkanı ilan eden Meclis  Başkanı Juan Guaido, salı günü sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden  yayımladığı 3 dakikalık bir videoyla halka ve askerlere sokağa çıkma çağrısı  yapmıştı.

Guaido, Caracas'taki La Carlota Hava Üssü yakınında etrafında bir grup  askerle çektiği videoyu Twitter hesabından yayımlamıştı. Başkent Caracas'ta bazı  askeri birliklerin yolları kestiği, bazı yollarda da askeri araçların görüldüğü  belirtilmişti.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ise darbe girişimine  karşı koyacaklarını belirterek, "Biz silahlı kuvvetler olarak anayasal düzeni  savunmaya yemin ettik. Hain darbe girişimi karşısında teyakkuzdayız. Askeri  birliklerde olağan dışı bir durum söz konusu değil, herkes komutanların  emrindedir." açıklamasını yapmıştı.

ABD yönetimi ise Guadio ve taraftarlarının darbe girişimine tam destek  veren açıklamalar yapmıştı.