Nijerya Devlet Başkanı Buhari geçtiğimiz yıl 5 ay süre ile İngiltere'de kaldı ve tedavi gördü. Fakat bu sürede Buhari'nin hastalığın ne olduğuna dair bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki şubat ayında yapılacak seçimde tekrar adaylığını duyuran Buhari'nin aslında öldüğü ve yerine başka birinin geçtiği öne sürüldü.

Sosyal medya platformlarında paylaşılan gönderilerde Devlet Başkanı Buhari'nin yerine kendisine benzeyen ve Sudanlı olan Jubril isimli birinin geçtiği öne sürüldü. Söylentilerin kanıtı olabilecek nitelikte bir delil sunulmasa da iddianın dillendirildiği videolar Facebook ve Youtube'da defalarca izlendi.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 24. Taraflar Konferansı (COP24) için Polonya'da bulunan Buhari, gerçek olmadığı iddiasını yalanladı. Buhari, "Sizi temin ederim; bu gerçek benim. Yakında 76'ncı doğum günü kutlayacağım ve daha güçlü olacağım" açıklamasında bulundu. Söylentiyi yayanları dinsiz olarak niteleyen Buhari, "Hastalığım sırasında birçok insan ölmemi istedi" dedi.