iPhone ve iPad ile çığır açan teknoloji devi Apple, Google'ın giyilebilir gözlüğü Project Glass'a da rakip oluyor. Apple'ın ortaya çıkan bu son giyilebilir bilgisayar patentiyle, artık yüksek görüntü çözünürlüğü gözümüze yerleşecek.

Teknoloji dünyasının devlerinin yeni rekabet alanı "giyilebilir bilgisayar" olacak. Google'ı geçtiğimiz ay tanıttığı Project Glass adlı akıllı gözlüğünün ardından Apple'ın gözlük şeklinde giyilebilir bilgisayar üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Teknolojiye dokunma kültürünü yerleştiren Apple'ın artık kullanıcıların bakış açısını da değiştirmeye aday olan bu teknolojisi, cihazı kullananın gözüne yansıyan görüntülerin piksel çözünürlüğünü artırmayı amaçlıyor. Giyilebilir bilgisayar olarak adlandırılan bu gözlükle Apple, bir cihaz sunmaktan ziyade geleceğin video gözlük modelelrinin hepsinde görüntü çözünürlüğünü artıran standartları belirlemeyi amaçlıyor. Apple'ın tescil ettirdiği ve geçtiğimiz hafta perşembe günü ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayımlanan bu patentiyle ürettiği cihazlar, şimdiden televizyon, bilgisayar monitörü, projeksiyon sistemleri gibi görüntüleme cihazlarının da yerine geçmeye aday.

Google'ın fotoğraf ve video çekebilen ve internete bağlanabilen cihazı Project Glass ise tüketicilerin karşısına ilk çıkan akıllı gözlük olmak için gün sayıyor.

Habertürk