HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, türbanın ilkokul ve kamu hizmeti verilen yerlerde olmasını kesinlikle kabul etmediğini belirtti.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ''Türban veya başörtüsü, yüksek öğrenimde olabilir ama bunun dışında, ilkokul ve kamu hizmeti verilen yerlerde olmasını kesin kabul etmiyoruz'' dedi.

İzmir'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Pamukoğlu, HEPAR'ın insanların giyim kuşamlarıyla uğraşan bir parti olmadığını söyledi.

Pamukoğlu, türbanın siyasi simge olduğunu savunarak, ''Hükümet, türbanı başörtüsüne çevirmeye çalışıyor. İkisi aynı şey değil. Türban veya başörtüsü, yüksek öğrenimde olabilir ama bunun dışında, ilkokul ve kamu hizmeti verilen yerlerde olmasını kesin kabul etmiyoruz'' diye konuştu.

''Türkiye'de birçok sorun varken türban konusu, bir hata sonucu anamuhalefet partisi tarafından konuyla ilgili siyasi ranta ortak olmak için tekrar gündeme getirilmiştir'' görüşünü dile getiren Pamukoğlu, hatasını anlayan CHP'nin, türbanı, seçim barajının düşürülmesi ve dokunulmazlıkların kaldırılması gibi ''iktidar partisinin kabul etmeyeceği'' konularla paket halinde gündeme getirip, hatasından dönmeye çalıştığını söyledi.