Türkiye"nin İsviçre Büyükelçisi ve Dünya Dış Ticaret Örgütü"nün daimi temsilcisi Bozkurt Aran"ın daveti üzerine Aydın Ticaret Odası (AYTO) öncülüğünde oluşturulan Aydın heyetinin 17-18 Kasım tarihleri arasında Cenevre"de yaptığı temaslar hakkında Aydın Ticaret Odası toplantı salonunda kamuoyunu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda heyette yer alan Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın Ziraat Odası eski Başkanı Arif Gürdal, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Galip Orhan ve ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Prof.Dr. Ekmel Tekintaş da hazır bulundu.
Cenevre gezisinden bir hafta önce heyet olarak Aydın Sanayi Odasında izleyecekleri strateji ve talepleri belirlemek üzere toplantı yaptıklarını belirten Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ “İş gezisinin temel amacı tarıma dayalı ekonomik yapıya sahip ilimizin özellikle tarım alanında Dünya Ticaret Örgütü bünyesinde sürdürülen tarım müzakerelerinden daha fazla olumsuz etkilenmemesi için müzakerecilere ilimizin tarım sektörünün son durumu hakkında bilgi vermek, müzakereler sırasında dikkate alınması gereken hususlarda farkındalık oluşturmaktır. 17 Kasım Pazartesi günü heyetimiz Bern Büyükelçiliğimiz Ticaret Baş Müşavirimiz Bayram Kaçar , Tarım Müşaviri Muharrem Dilbirliği, Ticaret Müşaviri yardımcısı Yalçın Edis"ten brifing alarak belirlenen talepleri kendilerine aktarmıştır. Aynı gün ABD dönüşü Cenevre"ye gelen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile heyetimizden iki kişi kaldığı otelde görüşerek Cenevre"ye geliş amacımız hakkında Başbakanımıza bilgi sundu” dedi.
Büyükelçi Bozkurt Aran"a Aydın"ın simgesel tarım ürünleri için taleplerini de aktardıklarını söyleyen Mustafa Baştuğ “İlimizin simge ürünleri pamuk, zeytin, zeytinyağı, incir ve kestane için görüşmelerde beklentilerimiz doğrultusunda çaba göstermelerini talep ettik. Müzakere sürecinde bizlerden görüş alınması isteğimizi de Büyükelçimize söyledik” diye konuştu. AYTO Başkanı Mustafa Baştuğ ziyaretleri sırasında yapılan değerlendirmelerin Türkiye"den gelen en donanımlı heyet oldukları yönünde olduğunu da sözlerine ekledi.