Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınava katılan 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri bu sorunun yanıtını merak ediyorlar. Sınavın üstünden 16 gün geçerken sonuçların ne zaman açıklanacağı konusu gündem oldu. Öğrenciler sürekli olarak çeşitli mecralardan konu hakkında bilgi almaya çalışıyorlar.

İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığının daha önceki sınav takvimine göre sınav sonuç tarihi 18 Temmuz 2018 olarak belirlenmişti. Eğer herhangi bir son dakika değişikliği olmazsa bursluluk sınav sonuçları MEB'in http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde "Sınav Sonuç Belgesi" ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecek.

2018 İOKBS BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Bursluluk ücretleri yılda 4 defa ödeniyor. 3'er aylık periyotlarda öğrenciler bursluluk ücreti almaya hak kazanıyor. Bu tarihler ise Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarına denk geliyor. 2018 İOKBS burs ücreti 648.04 TL...