Aydın Ticaret Odası LPG istasyonu işletmeciliğinden kayıtlı üyelerinin talebi doğrultusunda Türk Standartları Enstitüsü, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde girişimlerde bulundu. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken anılan kurumların üst düzey yetkilileri ile görüşmeler yaparak yönetmeliğin uygulamasında oluşan sıkıntıları dile getirdi.

AYTO Başkanı Hakan Ülken tarafından yapılan girişimlerde, 30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete’ de yayımlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) İkmal İstasyonu Karayolu Taşıtları İçin Emniyet Kuralları ile ilgili Tebliğ ve TS 11939 Standardı çerçevesinde, LPG İstasyonlarının uyması gereken asgari emniyet mesafelerinin LPG Tankı (yer altı) ile topluma açık binalara 25 metre ve LPG Dispanserlerin ise 15 metre olması gerektiği açıkça ifade edildiği belirtildi. Ancak bir LPG dağıtım firmasınca yapılan itiraz neticesinde standardın revize edilerek 2014 yılında yürürlüğe giren yeni standartta söz konusu yönetmelikle 30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete’ de yayımlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) İkmal İstasyonu Karayolu Taşıtları İçin Emniyet Kuralları ile ilgili Tebliğ yürürlükten kaldırıldığı ancak 2. maddede “TS 11939 standardının hükümleri, bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce faaliyette bulunduğunu belgeleyen LPG istasyonlarını kapsamaz” hükmü açıkça belirtilerek eski Standart çerçevesinde işlem yapılan firmaların muaf tutulduğuna dikkat çekildi.

AYTO Başkanı Hakan Ülken, eski tebliğ çerçevesinde LPG tankı (yer altı) topluma açık binalara 25 metre ve LPG Dispanserlerinin ise 15 metre şeklinde konuşlandırılmış olan Oda’ya kayıtlı ve ulusal anlamda pek çok benzin istasyonunun mağdur olduğunu belirterek, yeni bir düzenleme talebinde bulunduklarını ifade etti.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!