Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliğinde Aydınlı okul servis şoförlerine eğitim verildi. Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ait düğün salonunda düzenlenen eğitime Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürü Osman Adana, Aydın Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Mehmet Vurgun, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen zabıta memuru Salih Taşkıran, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanvekili Oktay Mantar ve Aydınlı servis şoförleri katıldı. Aydınlı okul servis şoförlerine Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği hakkında bilgiler veren Aydın Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Mehmet Vurgun, servis şoförlerinin alması gereken tedbirleri slayt eşliğinde anlattı.
Çocukların en değerli varlıklar olduğunu ve bu yüzden kurallara daha fazla dikkat edilmesini isteyen Vurgun, “Servis araçlarımızda emniyet kemeri her koltukta eksiksiz ve standartlara uygun olmalıdır. Işıklı dur levhası standardında arka sol camda otomatik açılan kapıya bağlı ve çalışır durumda olmalı yalnızca öğrenci inme ve binme esnasında kullanılmalıdır. Taşıt içi düzeni sağlamak ve öğrencilerin inme ve binme esnasında yardımcı olmak üzere rehber personel bulunmalıdır. Okul servis araçları temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulunmalı, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü periyodik muayenelerini de yaptırmış olmalıdır. Görüntü ve müzik sitemi, taşıma sırasında kullanılmamalıdır. Servis hizmeti sırasında, taşıta başka biri binmemelidir” dedi.

“ARAÇLARIN İÇİ VE DIŞI DAİMA TEMİZ OLMALI”
Servis araçlarının belirlenen standartlara uygun donanımlarda olması yönünde de uyarılarda bulunan Vurgun, “Son beş yıl içerisinde, bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazasına karışmamış olmak, alkollü araç kullanmamak, hız kurallarını ihlal nedeniyle, sürücü belgesi birden fazla geri alınmamış olmamalıdır. Araçların kapıları sürücü kontrolünde otomatik açılıp kapanabilir ve araç camları ise tel kafes taktırılmış olmalıdır. Araç içerisinde öğrencilerin yaralanmalarını sebep olabilecek sivri uçlu çıkıntılar ve sert cisimler bulunmamalı var ise kauçuk ile kaplanmalıdır. Araçların içi ve dışı daima temiz olmalıdır. Araçların tescil belgelerinde gösterilen oturacak yer adedi, aracın içerisinde görülebilecek bir yere yazılarak sabit şekilde monte edilmelidir” diye konuştu.

SERVİS ŞOFÖRLERİ İSTEK VE ŞİKAYETLERİNİ BELİRTTİ
Aydın Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Mehmet Vurgun’un bilgilendirmesinin ardından soru-cevap kısmı ile devam eden toplantıda Aydınlı okul servisçileri yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Okul önlerindeki servis araçları için daha fazla önlemler alınmasını isteyan Aydınlı şoförler Aydın Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Mehmet Vurgun’a istek ve şikayetlerini belirtti.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg20140912aw190520_02.jpg20140912aw190520_03.jpg