7 ülkeden 16 aday, 15 Mayıs'ta Venosa Beach Resort & Spa'da kampa girecek, 21 Mayıs Cumartesi günü yapılacak final gecesinde ise taç takmak için mücadele edecek.

Venosa Otel Genel Müdürü Murat Üner, yarışmayla Didim'i tanıttıklarını söyledi. Didim'de Miss Apollon Uluslararası Güzellik Yarışması'nın 8'incisi bu yılda tüm görkemiyle 21 Mayıs'ta, Venosa Beach Resort & SPA'da gerçekleşecek.

7 ülkenin güzellerinin katılacağı yarışmada adaylar, 15 Mayıs Pazar günü kampa girecek. Yarışmada birbirinden renkli şovların sahneleneceğini belirten Venosa Beach Resort & SPA Genel Müdürü Murat Üner, "Rüya gibi bir yarışma olacak" dedi. Üner, mitolojide müziğin, sanatın, güneşin, ateşin ve şiirin tanrısı olan Apollon anısını yaşatmak, her dokusunda tarih bulunan Didim'i tanıtmak maksadı ile geleneksel olarak her yıl Miss Apollon Güzellik Yarışması'nın Peninsula Grup Otelleri tarafından organize edildiğini söyledi. Tarih boyunca birbirine bağımlı olarak yaşamış Türk-Rus milletleri arasında son zamanlarda görülen politik gerilimin ticaret ve turizm faaliyetleri sayesinde normalleşme sürecine girebileceğini düşünüldüğünde, geleneksel hale gelmiş organizasyonun daha da önemli kazandığını vurgulayan Üner, "Venosa Beach Resort & Spa organizesinde altı senedir icra edilen Miss Apollon Güzellik Yarışması'na bu yıl Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Sırbistan, Ermenistan, Litvanya ve Kazakistan'dan 16 aday katılacak. Güzeller, kamp süresi boyunca Didim ve yöresindeki dünyaca ünlü Apollon Tapınağı, Efes Müzesi, Meryemana gibi tarihi yerleri gezecekler. 21 Mayıs Cumartesi günü ise final gecesinde boy gösterecekler. Rüya gibi bir yarışma olacak" dedi.