AYDINLI AİLE İKİNCİ KEZ EVLAT ACISI YAŞADI

Gara’da şehit olan 13 askerden biri olduğu açıklanan ancak ailesinin “bizim değil” demesi üzerine emin olmak için DNA testi yapılan cenazenin, Uzman Çavuş Sedat Vardar’a ait olmadığı kesinleşti. Aile ikinci kez evlat acısı yaşadı. Ne diyeceklerini bilemediklerini belirten aile “Evlat acısını ikinci kez yaşadık. İlkinde kaçırılmasını, ikincisinde ise öldü diye” dedi.  

DNA’DAN KESİNLEŞTİ  

Uzman Çavuş Sedat Vardar, 12 Aralık 2015 tarihinde Şırnak'ın merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Köyü Jandarma Karakolu'nda görevli iken, 28 yaşındaki arkadaşı Uzman Çavuş Ferdi Polat ile birlikte Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına girmek için kent merkezine gitti. Sınav sonrası karakola dönmek üzere durakta kendilerini alacak olan aracı bekledikleri sırada PKK’lılar tarafından kaçırıldıkları iddia edildi. Akşam saatlerinde birliklerine dönmeyen Vardar ile Polat’dan bir daha haber alınamadı. 15 kişilik bir PKK grubu tarafından kaçırıldığı sanılan askerlerden bugüne kadar da bir haber alınamamıştı.  

15 yıllık asker olan Vardar evli ve 2 çocuk babası idi. Kaçırıldığında 36 yaşında olan Sedat Vardar'ın Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı Pamukören Mahallesi’nde oturan aile, 13 şehit olayından sonra kendilerine ulaşılarak şehitlerden evlatlarını teşhis etmeleri için ağabey Suat Vardar ve kuzeni Selahattin Ünsal Malatya’ya götürüldü. Adli Tıp’ta bekletilen cenazeyi inceleyen aile gösterilen cenazenin kendilerine ait olmadığı belirtti. Emin olmak için yapılan DNA testinden de olumlu bir netice çıkmadı. Aile Aydın’a döndü. 68 yaşındaki annesi Elif Vardar ve Balıkesir Ayvalık'ta oturan eşi Aygül Vardar’ın acıları bir kez daha tazelenmiş oldu.  

AĞABEYİ AYDINPOST’A ANLATTI  

Kaçırılan Uzman Çavuş Sedat Vardar’ın 45 yaşındaki ağabeyi Suat Vardar gelişmeleri Aydınpost’a şöyle anlattı: “13 şehitten üçünün kimliği teşhis edilememiş. Bize haber verdiler. Biz de Malatya’ya gittik. Gittiğimizde bir cenazenin kimliği belirlenememişti. Bize gösterdiler. Yüzü dağılmamış, boynundan kurşunla vurulmuştu. Kardeşime ait olmadığını söyledim. Emin olmak için de DNA testi yapıldı. Oradan da kesinleşti. Geçmişte yaşadığımız acılarımız bir kez daha tazelinmiş oldu. Zor bir durum. Yine de umudumuzu yitirmedik.” 

Nazilli’de bir fabrikada işçi olarak çalışan Vardar, kardeşinin kaçırıldığı 2015 yılından buyana kendisinden ne mektup, ne de başka türlü bir mesaj gelmediğini belirterek şunları söyledi: “Kardeşimle birlikte kaçırılan Uzman Çavuş Ferdi Polat’ın kemiklerini Haziran 2019’da bir operasyon sırasında dağda arazide buldular. DNA testinden kesinleşti. O şehidimiz Gaziantep Nurdağı ilçesindendi. Tahminimiz kardeşimizin de başına benzer durum gelmiş olabilir. Ya da onu da Irak’a götürdüler. Artık bilemeyiz. Yine de bulunacağı günü umutla bekleyeceğiz. Şehit askerlerimize de rahmet diliyorum.”

ERCAN DOLAPÇI