CHP'den belediye başkanı seçilen Fuat Öndeş'i işaret ettiği öne sürülen paylaşımında Muhtar Emin Tay, "Bir belediye başkanı seçim vaatlerinde asla makam aracı kullanmayacağım deyip ardından bir milyonluk araç alıp biniyorsa bunun tek açıklaması vardır ilçe halkı gene tercihini yanlış yaptı ve bu araba parası nerden ve ne şekilde geldi?" sorusunu yöneltti.

Emin Tay paylaşımında;

“Bir belediye başkanı seçim vaatlerinde asla makam aracı kullanmayacağım deyip ardından bir milyonluk araç alıp biniyorsa bunun tek açıklaması vardır ilçe halkı gene tercihini yanlış yaptı ve bu araba parası nerden ve ne şekilde geldi? Biri ithal biri yerli olan belediye başkan yardımcılarının aynı anda aldıkları birer milyonluk yazlık araba ev aynı zamana denk gelmesi tesadüf mü acaba? Ya da bu para nerden geldi yavaş yavaş izah edeceğim. İlçemde hiçbir şey gizli kalmayacak rahat olun sadece yalaka olmayın” ifadelerine yer verdi.

Muhtar Emin Tay'ın açıklaması sonrasında Germencik siyaseti bir anda hareketlendi. Emin Tay sosyal medyadan açıklamalarına devam edeceğini de belirtti.