CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir hakkında, CHP İL Kongresi’nde gerçekleştirdikleri “Las Tesis” eyleminin ardından Cumhurbaşkanına Hakaret ettiği gerekçesi ile açılan davada karar verildi. Mahkeme CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’e Cumhurbaşkanı’na hakaretten 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. 
Mahkeme için Aydın’a gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ile parti binasında basın açıklamasında bulundu.    

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır basın açıklamasında yaptığı konuşmada, “Bugün Ayşe Başkanımızın yanında olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün Aydın’da Ayşe Başkan cezalandırılmadı, Aydınlı kadınlar cezalandırıldı” diye konuştu.

“Kadın hakları ile bağdaşmayacak bir karar verildi”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise  “Aydın’daki demokrat eşitlikçi insanlar biliyoruz ki kadın hakları konusunda da çok duyarlım olmuşlardır. Ancak bugün Aydın’da kadın hakları ile asla bağdaşmayacak bir mahkeme kararı verildi.  Bu karar üzüntü verici olmakla birlikte bizim mücadele azmimizi, isteğimizi her geçen gün arttırmaktadır. Ayşe Özdemir keyfiyetle bir danstan ziyade kadın haklarını savunmak için bu dansı yapmıştır. Şarkının sözleri enternasyonaldir, düşünce özgürlüğü, eleştiri özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeye alınması gereken niteliktedir. Böyle bir davada tanık olarak söylediğim sözleri çok önemli buluyorum. Çünkü yıllar sonra bu dava dosyalarının okullarda ders olarak okutulacağını düşünüyorum. Ayşe başkanımızda bu davayı omzunda bir madalya olarak taşıyacaktır. Tekrar söylüyoruz burada bir hakaret yoktur, yaşam haklarına yönelik bir savunma vardır. Bu sürecin daha devamı olduğunu istinafa taşıyacağımızı, Yargıtay süreci olduğunu yani daha uzun süreçler olduğunu, onun için bu mücadelenin sonlanmadığını vurgulamak istiyorum” dedi.