Dün Aydınpost’ta yer alan haberde Aydın Karadenizliler Derneği Başkanı Rasim Kılıç, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun derneğin suyunu kesmesini eleştirmiş, “ Biz Çerçioğlu’nu manevi kızımız olarak görüyorduk. Bu ihaneti kabul etmek mümkün mü? Bundan sonrası herkesin hak ettiği müstahaktır” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) tarafından yapılan yazılı açıklamada Rasim Kılıç’ın eleştirilerine cevap verildi.

ASKİ tarafından yapılan açıklama şöyle; “Aydın büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün, bir dernek başkanına ait olduğu iddia edilen ifadelere dayandırılarak, aynı derneğin kullanmakta olduğu suyun nesnel gerekçelere dayanmaksızın kesilmiş olduğu iddiaları tamamen gerçekten uzak ve asılsızdır.

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri rutin olarak hizmet verdiği abonelerinin tahakkuk eden borçlarını takip etmekte, abonelik olmaksızın kaçak su kullanımına karşı da 6098 Sayılı Borçlar Kanununa göre gerekli tedbirleri almaktadır.

Bu çerçevede haberlere konu olan uygulama, yine kaçak su kullanımından dolayı ASKİ’nin yapmış olduğu rutin işlemden ibarettir. ASKİ tarafından vatandaşın hakkını korumak maksadıyla denetim uygulamalarına bundan böyle de aralıksız olarak devam edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

67578.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA