Gündemin ilk maddesinde 2009 yılı başkanlık faaliyet raporu ele alındı. Faaliyet Raporuyla ilgili olarak Başkan Sandalcı slayt eşliğinde 1 yıllık çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Sunumun ardından konuşan Sandalcı, “Halkımızın beklentileri büyük... Elimizden geldiğince bu beklentilere cevap vermeye çalıştık ve çalışıyoruz. Ben Başkan olarak hep şunu yapmaya çalıştım; Anlayış ve felsefe farklılığımızı benimsetmek. "Hayırı" kullanmadan çözümlerle yaklaşmayı yeğledik. Herkesi her platformda kabul edip çözüm getirdik. Zannediyorum ki bunu başardık. Personelimizde bu anlamda büyük gayret göstermektedir. Hiç kimseyi dışlamadık. Kimseyi göreve geldiğimiz günden itibaren, siyasi görüşü doğrultusunda değerlendirmedik. Mevcut konum ve yerlerini koruyarak, görevlerinde kendi başarılarını kendilerinin ortaya koyması için fırsat tanıdık. Bana hiç kimse diyemez ki, "Sen siyasi görüşünden dolayı personel arasında farklı davrandın" Bunu hiçbir zaman yapmadık. Beldemiz küçük bir belediye. Birlik ve beraberlik içinde yaşamasını bilmeliyiz” dedi. Gündemin ilk maddesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin bir diğer maddesinde 2010 yılı belediye gelirleri ücret tarifelerine, pazaryeri esnafından alınacak olan pazaryeri kartı vize ücretinin belirlenmesi hususunun görüşüldü. Başkan Sandalcı; “Daha önce meclis üyesi arkadaşlarımızla bu konuda görüştük. Karar aldık. Fakat muhasebe kayıtlarına girebilmesi için Meclisimizden böyle bir kararın çıkarılması zorunluluğu bulunmakta. Burada bunun kararını almak durumundayız” diye konuştu.
Meclis bu ücretin ilk 6 ay için 150 TL olmasını oy birliği ile kabul etti.
Gündemin 3. Maddesi; İnşaat ruhsatı verilen mükelleflere inşaat ile ilgili bilgileri gösteren, belediyemizce standardı ve yapımı belirlenen, tabela ücretinin belirlenmesi hususu ele alındı.; Başkan Sandalcı, “İnşaatların yapıldığı alanda, insanların görebileceği ve Belediyemizin belirlemiş olduğu ölçülerde yapılması zorunlu olan, inşaat hakkında bilgilendirici nitelik taşıyan tabelanın, ücretinin belirlenmesi için bu madde gündemimize alınmıştır. Burada bu ücretin ne kadar olacağının tespiti yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
Meclis üyeleri bu ücretin 150 TL+KDV olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi. -iha,