Utoya Adası’ndaki korkunç katliamda öldüğü ve başından vurulmuş cesedinin göl kenarında bulunduğu iddia edilen Türk kızı Gizem Doğan’ın hala kayıp listesinde olduğu ortaya çıktı. Türk ve Norveç basınında çıkan haberleri yakından takip eden ve sık sık internet sitelerine bakan Gizem’in ailesi ise bu yalan haberlerle kahroluyor. Doğan Ailesi’nin Norveç’teki yakın dostu Salih Bulduk ailenin yaşadığı dramı VATAN’a anlattı: “Anne ve babası her ne kadar Gizem’in yaşadığından umut etse de panik haldeler ve gerginler. Kulakları telefonda, gözleri televizyonda. Ölü sayısında azalma olması umutlarını daha da artırdı. Olay gününden bir gün sonra Gizem’in annesi, babası ve ben olay yerine gittik.”
 
‘Anne çadırdayım’
 
“Diğer kayıp yakınlarıyla beraberdik, bizi adanın içine almadılar. Orada 1 gece kaldık ve döndük. Gizem’in annesi Gülderen Hanım en son kızıyla görüşmüş. Oslo’daki patlamayı duyduğunda Gizem’i aramış, o da annesine “Anne biz iyiyiz, şu an çadırda kitap okuyorum” diye konuşmuş. Ardından Linda adlı arkadaşını aramış ve “Bize birisi ateş ediyor” demiş. Linda da Gizem’in bu sözünü mesaj olarak ortak arkadaşlarına yollamış Gülderen Hanım Gizem’i ikinci kez aradığında ise telefonundan cevap alamamış.”
 
‘İçimiz yanıyor’ dediler
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gizem Doğan’ın ailesiyle görüştüğünü söyledi. Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlar vasıtasıyla ailenin yanında olmaya devam ettiklerini anlatan Bozdağ, “Aile son derece üzgün. Şimdiye kadar Gizem kızımızın öldüğüne dair kesin bir bilgi kendilerine verilmemiş. Kayıplar arasında olduğunu düşünüyorlar. ‘Yüreğimiz yanıyor’ dediler. Buradaki haberlerin yanlışlığından rahatsız olduklarını ifade ettiler. Biz de umarız dileriz ki kayıplar arasındadır. Sağlıkla selametle Gizem kızımız annesine babasına kavuşur” dedi.
 
vatan