Kuşadası Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde kurulan marketin açılış törenine Aydın Valisi Mustafa Malay başta olmak üzere Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan"ın yanı sıra daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Başbakanlıktan istenen 50 bin TL"lik yardımın 15 bin TL"siyle ve vatandaşların bağışladığı kullanılmış veya kullanılmamış ev eşyası, elektrikli ev aletleri, giysi, ayakkabı gibi eşyalarla oluşturulan marketten sadece ihtiyaç sahibi vatandaşlar gelerek ücretsiz olarak yararlanabilecek. Açılış töreninde konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, “Kuşadası Kaymakamlığı olarak birçok yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar olduğunu biliyoruz. Bu vatandaşlarımıza yardım etmek amacıyla böyle bir yer oluşturduk burada gelinlikten sünnetliğe sünnetlikten fırına buzdolabına yatağına kadar birçok eşya var bu eşyalar ihtiyaç sahiplerine verilecektir” dedi. Kaymakam Esen ayrıca, Kuşadası"ndaki esnafları ve vatandaşları bu markete yardım etmeye davet etti.
Açılış töreninde konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay ise evlerde ve işyerlerinde kullanılmayan birçok eşya ve giysinin bulunduğunu vurgulayarak, ''Bu uygulamaya katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımız olursa giysi ve eşyalarını bu markete verebilirler. Kaymakamlığımızca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız da buraya yönlendirilecek. İhtiyacı olan şeyleri alıp gidecekler'' diye konuştu.
Bu arada, yalnızca yoksullara hizmet vermesi amaçlanan 'Sosyal Market'te, vatandaşların bağışladığı kullanılmış ve kullanılmamış ev eşyaları, elektrikli ev aletleri, giysiler ve ayakkabı gibi malzemeler, yoksul vatandaşlara ücretsiz verilecek.