Yurtdışı ve Türkiye piyasalarında yaşanan dalgalanmaların yakın dönemli planlarını değiştirdiğini söyleyen Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, 2009 yılında yatırıma hız vereceklerini söyledi
Yaşar Holding, grup bünyesindeki boya üreticisi DYO"da stratejik ortaklık için yabancı bir üreticiyle masada olduğunu, görüşmelerin yıl sonuna doğru ortaklıkla bitmesinin beklendiğini açıkladı.

Yaşar grubu, daha önce ABD"li bir yatırım fonuyla ortaklık konusunda görüşmelere başlamış ancak uluslararası kriz nedeniyle görüşmeler son bulmuştu.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, DYO konusunda yaşanan süreçle ilgili şöyle konuştu:

“Aslında önceki fonun içinde bulunduğu grup da boya sektörüyle ilgiliydi. Ancak şirketin ana ortağı ABD"li bir fondu. Şimdi ise tamamen bir üreticiyle masadayız. Yabancı grupla görüşmelere başlamak üzere niyet mektubu imzaladık. Anlaşırsak, yüzde 50-50 ortaklık söz konusu olacak.”

Yaşar Holding CEO"su Mehmet Aktaş, ise görüşmelerin yıl sonuna doğru ortaklıkla bitmesini beklediklerini söyledi.

"Tuborg"a benzemez"

Kalpaklıoğlu, “Tuborg"da sancılı ortaklık sonrası yeni ortaklık konusunda temkinli olup olmadıklarına yönelik bir soruya da, “Tuborg"un durumu biraz farklıydı. Orada marka global ortak olan Carlsberg"indi. Türkiye"de 1980"lerde biraya yüksek vergi ardından yasaklar ortağımızın "Türkiye bizim için stratejik bölge değil” demesine neden oldu ve payını Soros"a sattı. Sonrası malum. Boyada ise 55-60 yıllık bir geçmişimiz var. Bu nedenle durumumuz biradakinden farklı“ yanıtını verdi.