Dünyanın 90 ülkesinde 22 bin üyeye sahip 76 yıllık turizm örgütü Skal International"in Dünya Başkanlığı"na ilk kez bir Türk seçildi.

Tayvan"da 69"uncu Dünya Skal Kongresi"nde yapılan seçimde Hülya Aslantaş oyların tamamını alarak Skal Dünya Başkanı oldu. Hülya Aslantaş, 2 yıl süresince yapacağı Dünya Skal Başkanlığı görevini, mevcut Başkan Philip Sims"ten devraldı.

30 yıl çalıştım

Skal International Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, "Bir Türk kadını olarak, Türkiye"mizi en iyi şekilde temsil edip, dünyaya tanıtma gayreti içinde olacağım. Skal Dünya Başkanı olmak için 30 yıl aralıksız çalıştım. Başkan olduğum bugün, Ülkem adına, mutluyum, gururluyum ve ekibimle birlikte, özellikle Güzel Türkiye"min tanıtımı alanında yapacağım projeler için heyecanlıyım" dedi.

Hülya Aslantaş kim

1972 yılında, Boğaziçi Üniversitesi"nde, talebelik yıllarında çalışmaya başlayan ve turizm sektörüne adım atan Hülya Aslantaş, 1984"te sahibi olduğu Universal Turizm"i kurdu. Universal Turizm, Amerika"dan Güney Afrika"ya, Avrupa"dan Uzakdoğu"ya kadar özel turist gruplarını ağırlıyor. 1976"da İstanbul Skal kulübüne üye olan Aslantaş, 4 yıl Konsey meclisinde Türkiye"yi temsil ettikten sonra 2004"te ilk kez Skal İnternational Yönetim Kurulu"na girdi. 2 yıl Skal International PR ve medyadan sorumlu direktörü olarak görev yaptı. Tayland"da gerçekleştirilen 67"inci Dünya Skal Kongresi"nde Dünya Başkan Yardımcısı oldu. Aslantaş, 1998-2000 yıllarında İstanbul Skal Kulübü Başkanlığı"nı yürüttü. İngilizce, Fransızca ve Almanca biliyor.