İzmir'de eşinden dayak yiyen kadın, şikayet için gittiği karakolda eşiyle boşandığını öğrendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde özel kalem müdürü olan Güzide Turgaylı, müteahhit Giray Turgaylı ile 1996'da evlendi. Çiftin, bu evlilikten bir kızları oldu. İddiaya göre, Giray Turgaylı 5 ay önce boşanmak istediğini söyledi. Ancak çift, daha sonra konuyu kapattı. Daha sonra Giray Turgaylı bir kadınla birlikte olduğunu belirtti. Güzide Turgaylı ise ihaneti kabul etmeyeceğini söyledi. Bu olayın ardından genç kadın, kayınvalidesine ait oturulmayan bir evde ışık yandığını gördü.

'TAZMİNAT ÖDEMEMEK İÇİN'

Eve giden kadın, kapıda eşinin ayakkabılarını gördü. Tam bu sırada, evde sevgilisiyle olduğu iddia edilen Giray Turgaylı kapıyı açtı ve eşini dövmeye başladı. Eşinden şikayetçi olan Güzide Turgaylı, karakolda 10 Kasım 2001'de İzmir 1. Aile Mahkemesi'nin kararıyla boşanmış olduğunu, kızının velayetinin de kendisine verildiğini öğrendi. Şok yaşayan kadın, "Tazminat ödememek için dolandırıcılık yapan Giray Turgaylı'dan şikayetçiyim" dedi.

'iŞLEM YASAL'

Giray Turgaylı'nın avukatı Mehmet Alan, boşanma davasının hukuk usullerine uygun gerçekleştiğini söyledi. Alan, "Davanın tebligatı yapıldı. Güzide Turgaylı duruşmaya gelmediği için gıyabında boşanma kararı verildi. Hukuk açısından bir sorun yok. Tebligatı alıp, gelmediği için boşanma gerçekleşti. Kişinin tebligatı alıp, almadığını biz bilemeyiz" diye konuştu.

 takvim