Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin geçen hafta yaptıkları toplantıdan çıkan finansal işlemlere vergi için çalışmalar başlıyor. Fransa Maliye Bakanlığı sözcüsü, Fransız Bakan Francois Baroin ile Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble’in Euro Bölgesi’nin yönetimi ve finansal işlemler için öngörülen vergi konusunu ele almak üzere bir araya geleceğini bildirdi. 
 
Sözcü, geçen hafta yapılan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel zirvesinde alınan kararları değerlendirmek üzere Baroin ve Schauble’in salı günü görüşeceğini belirtti. Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada, iki bakanın finansal işlem vergisi konusunda çalışma yapmak üzere çok yakında biraraya gelecekleri ve ortak önerilerini Eylül ayında mevkidaşlarına sunacakları ifade edilmişti. 
 
Euro Bölgesinin borç sorununu ele almak üzere geçen hafta Paris’te biraraya gelen Sarkozy ve Merkel, bir ekonomi konseyi kurulması gerektiğini belirterek, eylülde AB’ye finansal işlemlere vergi getirilmesini önereceklerini kaydetmişlerdi. Ekonomi Servisi