ŞAFAK-DER üyeleri tarafından kurulan ilçenin ilk ve tek tiyatro okulu, hafta sonu sahnelediği oyunla ilçe sakinlerinin karşısına çıktı. Aralarında üniversite öğrencisi, esnaf, öğretmen ve işçilerin bulunduğu dernek üyeleri, Yönetmen Arkın Selek"in öderliğinde kurdukları Tiyatro Atölyesi ile bu yıl yedinci kez "Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım" adlı oyunu sergilemenin heyecanını yaşadılar.
Haldun Taner'in yazdığı “Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım” kitabının tiyatroya uyarlanması olan oyunu sahneleyen ŞAFAK-DER Tiyatro Atölyesi oyuncuları, meşrutiyetten günümüze kadar olan sürede yaşanan olayları yansıtmaya çalışacak. Yönetmeliğini Arkın Selek'in üstlendiği oyunlarda 50"ye yakın amatör oyunculardan oluşan oyuncuların kostümleri ve sahne dekoru dernek tarafından karşılanıyor.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Arkın Selek, 4 aydır devam çalışmalarda önemli bir mesafe aldıklarını söyledi. Nazilli'de tiyatro eğitimi veren bir okulun hizmete girmesinin kültürel faaliyetler açısından büyük önem taşıdığını belirten Selek, “Hafta sonunda 7. gösterimizi halkımızın beğenisine sunduk. Umarız çalışmalarımız beğenilir ve ekibimiz takdir edilir. Bizler dernek olarak sosyal ve kültürel etkinliklerimizin halkımız için yararlı olması düşüncesiyle çıktığımız bu yolda halkımızı hem eğitmek hem de eğlendirmek istiyoruz. Tiyatro okulumuzda eğitim gören çeşitli meslek guruplarından arkadaşlarımız, özverili çalışmaları ile geleceğe yönelik Nazilli'yi tanıtabilecek eserler bırakmak istiyorlar. İleride gelebilecek talepler doğrultusunda başka yerlerde de arkadaşlarımızla oyunumuzu sergilemek istiyoruz” dedi.
Tiyatro okulundaki hizmetleri verebilmek için büyük sıkıntı yaşadıklarına değinen Selek “Tiyatro öğrencilerimiz zor şartlarda eğitimlerini ve provalarını sürdürüyor. En büyük sıkıntımız bu. Bu soruna çözüm bulmak için elimizden geleni yapıyoruz. Halkımızı oyunumuzu seyretmeleri ve oyuncularımıza destek vermeleri için davet ettik. Beklediğimiz ilgi ve alakayı gördüğümüzden eminim. Geçen yıl 18 kişi ile başladığımız oyun çalışmalarımızı bu yıl 50"ye yakın kişi ile sürdürüyoruz. Kurban Bayramının ardından da "Çok tuhaf soruşturma" isimli oyunu sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.