Kongreye tek aday olarak giren Mustafa Kamalak, 610 delegeden 597’sinin oyunu alarak SP’nin yeniden Genel Başkanı seçildi. Kongre salonunda konuşan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, terörü “sadece ve sadece milli görüşün önleyebileceğini” vurguladı.
 
Saadet Partisi’nin 4. Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Kongrede Mustafa Kamalak, genel başkanlık için aday olan tek isim olurken, merhum Necmettin Erbakan’ın kızı Elif ve oğlu Fatih Erbakan’ın kongrede bulunmaması dikkat çekti.
 
Ankara Spor Salonu’nda yapılan SP’nin 4. Olağan Kongresi’ne yurt içi ve yurt dışından çok sayıda davetli ve binlerce partili katıldı.
 
Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen SP’nin 4. Olağan Kongresi’ne, Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Recai Kutan, Yasin Hatipoğlu, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler, Seyit Sertçelik, Nurdan Şanlı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, BBP Genel Sekreteri Metin Gündoğdu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ve çok sayıda partili katıldı. 
 
Sanatçı Ammar Acarlıoğlu’nun merhum Necmettin Erbakan için yazdığı ‘Dinin Yıldızı’ eserini seslendirmesiyle başlayan kongrede divan başkanlığına Yasin Hatipoğlu, divan yardımcılığına ise Mehmet Karaman, Fethullah Erbaş ve Lütfü Yalman seçildi.
 
ERBAKAN AİLESİ KATILMADI
 
Kurultaya Erbakan ailesinin katılmadığı gözlendi. Listelerde kendilerine yer verilmediği için bu tavrı aldıkları iddia edilen Fatih Erbakan ise, “Ablam Elif de ben de Genel İdare Kurulu listesinde varız. Problem listelerde ve benim genel başkanlık adaylığımla ilgili değil. Bu dönemde teşkilat, adaylığım noktasında teveccüh gösterdi ancak düşünmedim. Gerekçemizi önümüzdeki günlerde paylaşacağız” dedi.
 
TERÖRÜ SAADET ÖNLER
 
12 Haziran Genel seçimlerinin ardından kongre kararı alan SP, 4. Olağan Kongresi’ni Ankara Spor Salonu’nda topladı. Kongrede, Genel Başkanlık için tek aday SP’nin mevcut Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak oldu. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kurultay salonunda yaptığı konuşmada, “Biz burada ilk 40 yılını büyük bir şanla, şerefle tamamlamış olan Milli Görüş’ü ikinci 40 yıla taşıyacak olan kadroları seçmek üzere bulunuyoruz” dedi. Erbakan’ın gençlere iki hedef bıraktığını dile getiren Kamalak, bunlardan birincisinin yeniden büyük Türkiye’yi kurmak, ikinci hedefin ise adil düzeni tesis etmek olduğunu ifade etti. İlk hedeflerinin terörü durdurmak, ikinci hedeflerinin bozuk iktisadi düzeni rayına oturtmak, üçüncü görevlerinin eğitim sistemini düzenlemek, dördüncü görevlerinin ise yepyeni bir anayasa yapmak olduğunu belirten Kamalak, terörü “sadece ve sadece milli görüşün önleyebileceğini” vurguladı.
 
SP DIŞINDAKİ BÜTÜN PARTİLERİN YÖNÜ BATI
 
Diyarbakır’da şehit düşen askerlerin ailelerine başsağlığı dileyen Kamalak, kendi partileri dışında hiçbir partinin terörün önüne geçemeyeceğini belirtti. Kamalak, SP dışındaki tüm partilerin yönünün Batı olduğunu da sözlerine ekledi. Terörü önleyen yolun ise dağdan değil okuldan geçtiğini belirten Kamalak, eğitimin terör üzerinde de etkili olduğunu ifade ederek “Bugünkü milli eğitim sistemi ancak Milli Piyango kadar milli” dedi. 
 
İlkokuldan üniversite son sınıfa kadar Osmanlıcayı eğitim hayatına dahil edeceklerini söyleyen Kamalak, eğitim alanında inanç özgürlüğü konusundaki tüm engelleri kaldıracaklarını kaydetti. Kamalak, “Terörü önleyebilmek için öncelikle terörü besleyen sebepleri ortadan kaldırmak lazım. Milletin ortak değerlerini ortaya çıkarmamız lazım. Herkes duysun, herkes bilsin ki, bu milletin ortak değeri İslam’dır” diye konuştu.
 
KUR’AN YASAĞI KALKSIN
 
Kamalak, “9,5 milyon insanımız yeşil kartla yaşıyor, 12 milyon insanımız sosyal yardımla geçiniyor” diyerek sosyal politikalara dikkat çekti. Kamalak, partisinin 4. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada birçok insanın yurt dışına, özellikle de Avrupa’ya gittiğini belirterek, bunun temel nedeninin ise işsizlik olduğunu söyledi. Terörün de birinci sebebinin işsizlik olduğunu öne süren Kamalak, tarım ve hayvancılık gibi her alanda üretim seferberliğinin başlatılması gerektiğini ifade etti. 
 
Eğitim konusuna da değinen Kamalak, “Bugünkü milli eğitim sistemi ancak Milli Piyango kadar millidir” dedi. Kamalak, eğitimin terör üzerinde de etkili olduğunu, terörü önleyen yolun dağdan değil okuldan geçtiğini söyledi. 
 
Kamalak, yabancı dilin eğitimdeki konumunu eleştirerek, ilkokuldan üniversite son sınıfa kadar Osmanlıca’yı eğitim hayatına dahil edeceklerini kaydetti. İkinci olarak ise eğitim alanında inanç özgürlüğü konusundaki tüm engelleri kaldıracaklarını dile getiren Kamalak, 12 yaşındaki çocukların Kur’an kurslarına gitmesinin kanunla yasaklanmasının yanlış olduğunu aktardı. 
 
ANAYASA MESAJI
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Sivil Anayasa değil, adil ve demokratik Anayasa. Çünkü sivil Anayasa denilince mevcut Anayasa’yı askerlerin yaptığı, yeni Anayasa’yı ise sivillerin yapması gerektiği gibi bir mana çıkıyor” diye konuştu.  
 
Kamalak, hedeflerinin yeni bir Anayasa yapılması olduğunu söyledi. Yeni Anayasa’nın ‘sivil Anayasa’ olarak adlandırılmasına tepki gösteren Kamalak, yapılacak olan Anayasa’nın ‘adil ve demokratik Anayasa’ olarak adlandırılması gerektiğini söyledi.
 
Sivillerin yapacağı Anayasa’nın askerlerin yaptığından daha iyi olacağına dair kesin bir şey olmadığını belirten Kamalak, “Biz bu ülkede askerlerin yaptığı brifingleri dakikalarca ayakta alkışlayan sivil hakimler gördük” dedi. Kamalak, insan merkezli bir Anayasa’nın ne olursa olsun öncelikleri olduğunu belirterek, “Sivil Anayasa değil, adil ve demokratik Anayasa. Çünkü sivil Anayasa denilince mevcut Anayasa’yı askerlerin yaptığı, yeni Anayasa’yı ise sivillerin yapması gerektiği gibi bir mana çıkıyor” diye konuştu.
 
İSLAM BİRLİĞİ KURULMALI
 
Dünyada savaşların son bulması ve evrensel bir barışın  tesisi için  ‘İslam Birliği’nin önemine değinen Kamalak,  Türkiye’nin bu sürece öncülük etmesi gerektiğini söyledi. Kamalak, konuşmasını “Mücahit Erbakan, Kamalak Başbakan” sloganları eşliğinde bitirdi.
 
KONGREDEN NOTLAR
 
Kongrenin yapıldığı salona, eski Genel Başkan merhum Necmettin Erbakan’ın fotoğraflarının yanı sıra “Savaş değil, barış”, “Çifte standart değil, adalet”, “Yeniden büyük Türkiye” yazılı afişler asıldı. Partililer, sık sık “Mücahit Erbakan, Kamalak Başbakan”, “Hoca’ya sadakat şerefimizdir” şeklinde sloganlar attı. Kongre salonunda iki partilinin kırmızı ve lacivert renklerde üzerinde Osmanlı tuğrası bulunan kavuk ve kaftan giydikleri görüldü.
Genel Başkan Mustafa Kamalak’ın tek aday olduğu Kongrede, genel başkanlık, Genel İdare Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçildi.
 
Kongreye Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve Erbakan ailesinin katılmaması dikkati çekti.
 
Saadet Partisi’nin 4. Olağan Kongresi’nde genel başkanlığa Mustafa Kamalak yeniden seçildi. Kongrede, 610 delege oy kullandı. Kongrede tek aday olan Genel Başkan Mustafa Kamalak, delegelerin 597’sinin oyunu alarak yeniden Saadet Partisi Genel Başkanı oldu.
 
Kongrede, Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de seçildi. GİK üyeleri arasında merhum Necmettin Erbakan’ın çocukları Elif ve Fatih Erbakan da yer aldı. (yeniakit)