Cumhuriyet Mahallesi'nin altı sokağında kurulan pazarda, bini aşkın tezgahta giyim, kozmetik, çanta, lokum ve oyuncak gibi çeşitli eşya ve gıda maddelerinin satışı yapılıyor. 
     Tezgahlardaki ürünlerin etiketlerinde çoğunlukla yabancı dilde açıklamalar da yer alıyor. 
     Turistler, beğendikleri malı inceledikten sonra, İngilizce, Türkçe ve vücut dili kullanarak pazarlık ediyor. 
     Kuşadası'nda cuma günü gıda, çarşamba günü ise tekstil ve hediyelik eşyaya yönelik kurulan pazara giden turistler, alışveriş yapmakta zorlanmıyor. 
     
     -HALK ŞİKAYETÇİ- 
     
     Kuşadası halkı ve ilçeye gelen yerli turistler ise, fiyat etiketlerinde avro ve dolar ibarelerinin bulunduğunu, esnafının yerli halkla ilgilenmediğini belirterek, şikayetlerini dile getirdiler. 
     Kuşadası'nda halk pazarı adı altında açılan tekstil pazarının durumu iyi olmayanlara yönelik açılmadığı, sadece turistlere hitap ettiği görüşünü aktaran Hande Karabulut, isyanını şu sözlerle dile getirdi: 
     ''İmitasyon malları, turiste olması gerekenden fazla fiyatlara satıyorlar. Pazara girdiğimde kendimi yabancı bir ülkede kurulan bir pazara girmiş gibi hissettim. Fiyat etiketleri avro ve dolar. Pazarcı esnafı deseniz yarım yamalak İngilizce konuşarak Türkiye'yi küçük düşürüyorlar. 10 avro dedikleri malları pazarlıkla 3 avroya satıyorlar.''