Bilindiği gibi; Aydın 1. İdare Mahkemesi, Kadınlar Denizi Plajı"nda gerçekleşen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden İngiliz vatandaşlarının ailelerine destekten yoksun kalmaktan 50 bin 880 TL tazminatın yasal faiziyle ödenmesini kararlaştırmıştı. Mahkeme ayrıca yaralanan turistlere de iş gücü kayıpları, muhtemel ömürleri ve ülkelerindeki gelirleri göz önüne alınarak 219 bin TL ile 704 bin TL arasında değişen tutarlarda tazminat ödenmesine karar vermişti. Aydın 1. İdare Mahkemesi"nin davayla ilgili kararını açıklamasının ardından Aydın Valiliği, 23 Ekim 2009 tarihinde Danıştay"a başvurarak “yürütmenin durdurulması” istemiyle kararların bozulması için temyize gitti.
Aydın Valiliği"nin davayla ilgili olarak Danıştay"a itiraz ettiğini doğrulayan Vali Hüseyin Avni Coş, “Valiliğimiz, Danıştay"dan öncelikle yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi talep etti. Usul ve kanuna aykırı olan, ayrıca eksik incelemeye dayanan Aydın 1. İdare Mahkemesi"nin 17 Ekim 2009 tarihli kararının temyizen incelenerek bozulmasını istedik. Aydın Valiliği olarak, Danıştay"ın vereceği kararı bekliyoruz. Çıkacak olan karar doğrultusunda işlem yapacağız” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
16 Temmuz 2005"de Kuşadası"nda meydana gelen olayda Kuşadası-Kadınlar Denizi Plajı hattında çalışan bir minibüse bırakılan bomba düzeneğinin cep telefonu ile uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu minibüste bulunan 2"si yabancı uyruklu ve 3"ü de Türk olmak üzere 5 kişi ölmüş, 14 kişi yaralanmıştı.