Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna başkanlığında yapılan Eskişehir kültürel gezisinde Söke heyeti Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nadir Suğur, Eskişehir Kent Konseyi önceki dönem genel sekreteri İsmail Kumru ile görüşme yaptı, fikir alış verişinde bulunuldu.

Eskişehir’de tarihi evleri ve mekanları ile ünlü Odun Pazarı Evleri, lüle taşı ve cam süsleme atölyelerinin yanı sıra Eskişehir’in olduğu kadar Türkiye’nin çağdaş kentleşmesinin güzel örneklerinden biri olarak değerlendirilen Kent Park, Şelale Park, Sazova Bilim Parkı, porsuk çayı, Haller Gençlik Merkezi gibi yerler gezildi.

Eskişehir’de bulunan şehir içi raylı sistem geziye katılanların ilgisini çekti ve takdirini kazandı. Dönüş yolunda Kütahya’nın Dumlupınar İlçesi yakınlarındaki Büyük Taarruzun başladığı bölgeler ve şehitlikleri de gezen heyet pazar akşamı Söke’ye döndü.

Söke Belediye Başkan Yardımcısı ve Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna; “Söke Kent Konseyi yürütme kurulu ve mahalle muhtarlarımızla Eskişehir’e bir geziyi uzun zamandır planlıyorduk. Gerçekleştirmek bu güne nasip oldu. Faydalı bir gezi olduğunu düşünüyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png