Akıllı Ova Sulama Sistemi Projesi için daha önce büyük adımını atan Söke Ovası Sulama Birliği, GEKA ile proje destekleme sözleşmesini imzalamıştı. Yüzde 25’i GEKA tarafından desteklenecek olan yaklaşık 755 Bin TL tutarındaki proje için atılan diğer adımda projenin temelini oluşturan bilgisayar yazılımlarını yapacak olan çözüm ortağı SAMPAŞ ile sözleşme imzalandı.
Söke Ovası Sulama Birliği ve SAMPAŞ arasında imza altına alınan sözleşme töreni, Sulama Birliği binasında yapıldı. Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi ve Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız’ın hazır bulunduğu imza töreninde SAMPAŞ firmasından Akıllı Su ve Ödeme Sitemleri İş Kolu Yöneticisi Coşkun Ağacıklar ve Ege Bölge Müdürü Teoman Turhan katıldı.
Söke Ovası’nın fiziki, üretim, sulama gibi tüm verilerini veri tabanında toplayacak olan proje; sağlanacak otomasyon sistemi ile ova sulamasının daha sağlıklı yapılabilmesini hedefliyor. Proje ile Söke Ovası’nın üretim haritası da ortaya konabileceği gibi, elde edilen veriler Söke Ovası ile ilgili uygulanabilecek tüm projelere de ışık tutacak.
Akıllı Ova Sulama Sistemi Projesi’ni her platformda çok önemsediklerini söyleyen Söke Belediye Başkanı ve aynı zamanda Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi; “Türkiye geneline örnek olacağını umduğumuz proje için önemli bir adım daha attık. Projenin hayata geçmesi için SAMPAŞ firması ile imzalanan sözleşme ile harekete geçiliyor. Ovamıza, bölge tarımına ve Sökemize hayırlı olsun” dedi.