Saatler süren uğraşın arından polis ve itfaiyenin yardımı ile yaşlı şahıs uyandırılıp müziğin sesi kısılınca mahalle halkı uyuyabildi.
Edinilen bilgiye göre Hasanefendi Mahallesi 1908 sokakta oturan 78 yaşındaki Mustafa İ. isimli yaşlı şahıs kulakları az işittiği için müziği de yüksek sesle dinliyor, ancak saat 23.00 sıralarında müziği kapatıyordu. Önceki gece Mustafa Dede saat 23.00"te müzik sesini kapatmadı. Yatmaya hazırlanan sokak sakinleri saat 24.00"e kadar beklemelerine rağmen müzik sesi kapatılmayınca yaşlı şahsın kapısını çalıp müziği kapattırmak istediler. Ancak tüm mahallelinin uzun uğraşlarına rağmen yaşlı şahıs uyandırılamayınca bu defa durum polise bildirilerek yardım istendi Mahalleye gelen polis ekipleri de yine mahalle sakinlerinin yaptığı gibi zili çalıp yaşlı şahsı uyandırmaya çalıştı, ancak başarılı olmadı. Bunun üzerine çilingirle kapının açılması düşünüldü. Ancak saat 02.30"a geldiği için çilingir de bulunamayınca, polis 2. kattaki evin penceresinin açık olduğunu fark ederek itfaiyeden yardım istedi.
Gece mahalleye çağrılan sepetli itfaiye aracı ile polis evin açık penceresinden içeri girdi. Polisler tarafından uyandırılan yaşlı şahıs müziği kapattıktan sonra gecelikleri ile sokakta bekleyen vatandaşlar uyumaya gitti. iha