1997 yılında eğitim öğretime başlayan okul, Türkiye finalistlerini yetiştirmeye gelenek haline getirdi. Geçen yıl Türkiye birincisi Gülşen Yücel"i çıkaran Aydın Fen Lisesi bu yıl da Türkiye 3."sü çıkardı. Okul Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu LYS Türkiye 3."sü olan öğrencisi Ege Coşkun"u çiçeklerle karşılayıp plaket verdi.
Aydın Fen Lisesi olarak bu yıl 11. dönem mezunlarını verdiklerini ve bu süreç içerisinde bir çok başarılara imza attıklarını belirten Okul Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu, “12-B sınıfı öğrencimiz Ege Coşkun"un böyle bir başarı elde etmesi bizi çok sevindirdi. Kendisine tebrik ediyorum. Ayrıca bu başarıda, bu zorlu maratonu alnının akıyla geçmesinde emeği geçen ailesine, yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz"ün okulumuza olan katkı ve destekleri çoktur. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bize güvenen Aydın halkına da teşekkür borçluyuz” dedi.

“ÇOK DEĞİL PLANLI ÇALIŞTIM”
Başarısında okulu, öğretmenleri ve ailesinin büyük payı olduğunu ve kendisine destek veren herkese teşekkür eden Ege Coşkun, “Çok değil planlı çalıştım. Hacettepe Tıp Fakültesi"ni tercih edeceğim” diye konuştu.
Öğretmen olan Anne Turceyin, ADÜ Ziraat Fakültesi"nde Profesör olan Baba Bülent Coşkun da çocukları ile gurur duyduklarını belirterek “Ege ilköğretimi Aydın Özel Muzaffer Ancın Koleji"nde liseyi de Aydın Fen Lisesi"nde okudu. Başarısında öğretmenlerimizin ve her iki okulun büyük katkısı var. İlkokul öğretmenlerimiz de Ege"yi sınava girinceye kadar bizzat takip ettiler. Hatta sınava girmeden önce telefonla arayıp başarı dileklerini sundular. Bu bizim için çok önemliydi. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz” dediler.