Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Crypto.com tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kripto para kullanan kişi sayısının Ocak ayından itibaren iki katına çıktığını ve 221 milyon aktif kullanıcıya eriştiğine dair açıklama yaptı. Sayı güzel görünsede, kripto paralar bu yılda çok sayıda düşüş de yaşadığını unutmamak gerekiyor.

Kripto para sistemi, büyük oranda pandemi sürecinde popülerliğini gittikçe arttıran ve artık daha büyük tartışmalara konu olan bir teknolojik gelişme halini aldı. Özellikle bu sisteme yatırım yapan kullanıcılar için, kripto dünyası oldukça önemli bir kazanç olarak gösteriliyor.

Kripto para dünyasının popülaritesi elbette ki kullanıcı sayısına da yansımış gözüküyor. Şuanda oldukça yeni bir teknoloji sistemi olan kripto paralar, yüksek kullanıcı sayısına erişmekte hiç zorlanmamışa benziyor. Bu yılda ise kripto para kullanan sayısı, Ocak ayından itibaren iki katına çıkmış durumda.

Crypto.com, dünya çapındaki kripto para kullanıcı sayısında yaşanan değişimi tespit etmek amacıyla bir çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışmaya göre yılın ilk yedi aylık zaman zarfında, kripto para kullanıcılarının sayısı 106 milyondan 221 milyona yükselmiş gözüküyor. Aradaki artış nispeti tam 115 milyon!



2021 yılının ilk dört ayındaki artış nispeten daha yavaş olurken, ilk üç ayda kullanıcı sayısındaki artış 23 milyon olarak gerçekleşmiş. Nisan ayında kullanıcı sayısı 142 milyona çıkarken, Nisan-Mayıs döneminde ise adeta kullanıcı sayısı patlaması yaşanmış ve toplam kullanıcı sayısı 200 milyonu geçmiş durumda.

Son olarak da Haziran 2021'de 221 milyon kullanıcı, kripto para kullanmayı başarmış oldu. Bu da kripto para dünyasının, özellikle yaz aylarında çok büyük ilgi topladığı anlamına geliyor.

Kripto paralara yönelik ilgi artışının küresel nedenleri arasında 2020 yılının başlarından bu yana DeFi sektöründeki büyüme neden olmuş. El Salvador gibi ülkelerin kripto paraları resmi para birimleri olarak kabul etmesi de bir başka dikkat çeken nokta gözüküyor.



Ayrıca bazı firmalar kripto paralara daha fazla ehemmiyet göstermeye başladı. PayPal'ın ABD'de kripto para ile hizmet sunması, Tesla ve Mastercard gibi kurumların da kripto paraları benimsemeye başlaması, kripto para kullanıcılarının sayısında artışa zemin hazırlayan bir kaç erkenden biri olmuş.

Geleceğin parası, Kripto paralar hakkında ne düşünüyorsunuz?