Bilindiği üzere Goolge, geçtiğimiz haftalarda Gmail‘in Android uygulamalarına karanlık tema seçeneğini Ekim ayı içerisinde ekleyeceğini açıklamıştı. Google Play Store'un alacağı güncelleme ile karanlık temaya destek vereceği ortaya çıktı.

Google, yakın zaman önce Android 10 sürümünü duyurup, Pixel modeli telefonlara güncellemeyi dağıtmaya başlamıştı ve ardından birçok bilgi gün yüzüne çıkmaya başladı.

Örneğin Gmail servisinde de karanlık temanın bulunacağı belli olmuştu. Esasen bu yeni tema Google Play Store tarafından gelen güncelleme ile değil, sunucu tarafından yapılan güncelleme ile sağlamıştı.



Yakın zamanda gelen bir bilgi ise Mishaal Rahman adlı kullanıcı tarafından edinildi. Mishaal Rahman adlı Pixel 2 kullanıcısı, telefonunu karanlık tema aktif olarak kullanırken Android mağazasına giriyor, sonrasında Android mağazasında meydana gelen değişikliği görünce, mağazaya karanlık tema geldiğini anlıyor.

Buna ek olarak kullanıcı, Play Store uygulamasının 16.6.25 sürümünü kullandığını dile getiriyor. Bu karanlık temanın bazı kullanıcılar için sunucu tarafından yapılan bir beta test olduğu düşünülüyor.

Google, şu ana kadar karanlık mod hakkında herhangi bir detay vermedi, ancak Eylül sonuna doğru bu tasarımı kullanıma sunacağı düşünülüyor.