Gürsel Tekin'den İstanbul önerisi... Büyükşehir Belediye Başkan adayını halkın belirlemesi gerektiğini belirten Tekin, 'Yoklamada kim çıkarsa o aday olsun. Buna ben de dahilim' dedi.

İşte Tekin'in mesajları: Toplumun geleceği, iç ve dış barışı için CHP'ye ihtiyaç var. Önümüzde önemli bir süreç var. Yerel seçimler; sonrasında Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler. CHP'nin eski alışkanlıklarını değiştirmesi ve iç kavgalar değil iktidar olmanın yolunu açması gerekiyor. Ben 'CHP nasıl iktidar olacak' diyenlerle yürümek istiyorum. Kurultay'dan partiyi yönetecek ekip partiyi iktidara taşıyacak ekibin çıkması gerekiyor.

TRABZON RUHU GEREK: Genel başkanın kuracağı takım öyle bir takım olmalı ki, üç büyükler dışında Şenol Güneş'ler döneminde çıkış yapan Trabzonspor'un şampiyon olması gibi devrim yapacak ekip olmalı. Öyle bir kadro olursa her türlü destek veririm. İçinde olup olmam önemli değil. Beklentim iktidardır. Bu kurultaydan CHP'yi iktidara taşıyacak kadronun çıkacağına inanıyorum. Sayın Genel Başkan'ın bu kadroda görüp görmemesi önemli. İktidar yürüyüşünde bana ihtiyaç duyuyor mu duymuyor mu. İhtiyaç duymuyorsa vekil olarak her türle çalışmayı yaparım. Hayatımı CHP'nin içinde geçirdim. Zikzaklarım olmadı. Olmayacak da. CHP'de ilk kez bir genel başkan en az günde 12 saat çalışıyor. Sadece genel başkanın çalışması yetmez. Mekanizmanın tamamının çalışması gerekiyor.
KATILANA DA HAKSIZLIK: CHP yönetimine aralarında Can Dündar'ında olduğu bazı isimlerin geleceği yönündeki haberler çıkıyor. CHP her zaman yeniliklere açık bir parti oldu. Katılan ya da ismi geçenlere büyük beklentiler yükleniyor. Gelen arkadaşlarımıza büyük haksızlık oluyor. Anadolu'da bir deyim var, 'Biz evimizin danasından evin öküzünü yaratmak zorundayız'. Kemal Derviş ekonomi konusunda otorite. Adapteolamadı. Zülfü Livaneli dünyada çok önemli bir sanatçı geldi ama gitmek zorunda kaldı. Sayın İlhan Kesici hem ekonomi, hem siyasi birikimiyle geldi olmadı.

ANKET YAPILABİLİR
İstanbul başkan adayı olacak kişiye halkın karar vermesi gerekiyor. Farklı üç kamuoyu araştırmasıyla halka sorarsınız. Kentli kimi başkan olarak görmek istiyor. Yoklamadan kim çıkarsa o aday olsun. Buna ben de dahilim.
2009'da böyle yaptık. Sayın Baykal hazırlığını yap dedi. Yaptım 5 kamuoyu yoklamasının hepsinden Sayın Kılıçdaroğlu çıktı. Teklifi götürdük. Beraber yola çıktık. Yerel seçime hazırız, seçimin öne alınması düşüncesine katılıyorum. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimiyle aynı zamanda olmazsa iyi olur.

580 ALAN NEREYE UÇTU
Son olarak Samsun'da yaşanan sel faciasına değinen Tekin, 'Sellerde insanların ölmesi ceberrüt devlet anlayışının sonucudur. Deprem vergisinden gelen 55 milyar dolar nerede? 580 tane deprem kamuya ait deprem toplanma alanı nerede?' dedi.