Omuriliği elektrikli titreşimlerle uyarılan Summers tıp tarihinde bir ilke imza atarak belden aşağısı tutmazken yardımsız yürümeye başlayan ilk kişi oldu.
 
Trafik kazası sonucu göğsünden aşağısı felç olan, doktorların “Asla yürüyemez” dediği Rob Summers ayağa kalktı. Eski beyzbol oyuncusu Rob Summers’ın omuriliği elektrikli titreşimlerle uyarıldı. İki yıl fizyologların gözetiminde, sıkı bir eğitimden geçen Summers’ın omuriliğindeki sinir ağı 16 elektrod sayesinde yeniden güçlendirildi. 
 
HEDEFİ BEYZBOL OYNAMAK 
 
Bu sayede beyinden gelen sinyallerin omuriliğinde tıkanması sorunu aşılarak bacaklarla omurilik arasındaki iletişimin oluşması sağlandı. Summers şimdi imkansızı başararak yürümenin sevincini yaşıyor. 25 yaşındaki sporcu, belinden aşağısı tutmazken yardımsız yürümeye başlayan ilk kişi olarak tıp tarihine geçti. Summers’ın şimdiki hedefi ise beyzbol sahalarına geri dönmek. Yöntem inme geçiren ya da başka nedenlerden felçli olan hastalara umut kaynağı oldu.
 
Keşke tedaviye yetişebilseydi
 
Beyzbol oyuncusu Summers,1995’te attan düşerek sakatlanan ve boynundan aşağısı felç olan Sü permen filmlerinin yıldızı Christopher Reeve’in kurduğu yardım vakfı sayesinde tedavi olabildi. Omurilik araştımalarına yardım için kurulan Christopher & Dana Reeve Vakfı sayesinde sağlığına kavuşan Summers, “Süpermen’in de bu tedaviye yetişebilmesini çok isterdim” dedi.