Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, ilk  kez gölde dünya rekoru kırma hedefiyle Salda Gölü'ne girecek.
 
Kadınlar Paletsiz Kategorisi'nde rekor denemesi yapacak Şahika  Ercümen, 55 metre sınırını aşarak kadınlar dünya rekorunu kırmayı hedefliyor.
 
Rekor denemesi için Salda Gölü'nü tercih eden milli sporcu, aynı  zamanda gölün ve doğasının korunmasına da dikkati çekerek bölgeye destek olmayı  amaçlıyor.
 
Şahika Ercümen, 25 Ekim Perşembe günü daha önce 30 metreden derine  dalınmamış, sualtı henüz keşfedilmemiş Salda Gölü'nde dalış gerçekleştirecek.  Milli sporcu, mevcut dünya rekorunu en az 10 
metre ve fazlası ile kırarak zorluk  derecesi yüksek bir gölde insan limitlerini zorlayacak.
 
Milli sporcu, gölde rekor denemesini Burdur Valiliği, Burdur  Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkındırma Ajansı desteğiyle gerçekleştirecek.
 
Şahika Ercümen, yaptığı açıklamada, cumhuriyetin 95. yılına ithafen  dünya rekorunu Türkiye'ye getirmek ve kuruma tehlikesi ile yüz yüze olan Burdur  Gölü ile Salda Gölü'ne dikkatleri çekerek, canlandırma çalışmalarının artması  için farkındalık yaratmak istediğini belirterek, "Artan ziyaretçi sayısı  nedeniyle, yoğun kullanıma bağlı kirlenmenin ve bozulmanın engellenmesine destek  olmak istiyorum. Amacım, göl ve çevresinin mevcut doğal yapısının korunması,  bölgenin turizme hazır hale gelmesi." değerlendirmesinde bulundu.