Turuncu-lacivertliler, Avrupa'nın 5 önemli liginde liderlik koltuğunda yer alan takımlara bakıldığında, yediği gol ortalamasında Alman ekibi Bayern Münih ile zirvede yer alıyor. 

Bu sezon oynadığı 8 karşılaşmanın, 5'inde kalesini gole kapatan ve sadece 4 gol yiyen Medipol Başakşehir, maç başına 0,5'lik ortalamayı yakalamış durumda. Almanya 1. Futbol Ligi'nde (Bundesliga) liderliğini sürdüren Bayern Münih de 8 maçta kalesinde 4 gole izin verdi.

Bu alanda Medipol Başakşehir ve Bayern Münih'i, İtalya 1. Futbol Ligi'nin (Serie A) lideri Juventus takip ediyor. Torino ekibi, 9 maçta 6 gol (0,66 ortalama) yedi.

Fransa 1. Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Paris Saint Germain ve Monaco gibi güçlü rakiplerinin önünde liderliğini sürdüren Nice ise 10 maçta kalesinde 7 gol (0,7 ortalama) gördü. 

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) Real Madrid ve İngiltere 1. Futbol Ligi'nde (Premier Lig) de Manchester City 9 maçta kalelerinde 9 gole (1 ortalama) engel olamadı. 

En iyi ortalama Atletico Madrid ve Tottenham'da 

Avrupa'nın 5 büyük ligine bakıldığında gol yeme ortalamasında, liderleri geride bırakan yalnızca 2 takım bulunuyor. La Liga'dan Atletico Madrid ve Premier Lig'den Tottenham. 

İspanya Ligi'nde 5. sırada yer alan Atletico Madrid ve İngiltere Ligi'nde 5. sırada bulunan Tottenham, 9 maçta kalelerinde 4'er gol gördü. 

Atletico Madrid ve Tottenham maç başına 0,44'lük ortalamaları ile Avrupa'nın 5 büyük liginde en az gol yiyen takımlar konumunda bulunuyor.