Didim Ziraat Odası’nın Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı. Oda binasında yapılan toplantıya Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Ak başkanlık etti. Toplantıda Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir ve meclis üyeleri hazır bulundu. 
Toplantıda konuşan Başkan Gökdemir, Didim’de zeytin üretimi konusunda önemli mesafe kaydedildiğini belirterek, “İlçemizde zeytinin sadece verim ve kalitesi için çalışmalar yapılıyor. Biz de bu anlamda sadece zeytin ve zeytinyağı değil sofralık zeytin anlamında bir çalışmanın yapılmasının üretici anlamında fayda getireceğini düşündük. Bu çerçevede Zeytin Araştırma Enstitüsü yetkilileriyle görüşerek ilçemizde üreticilere yönelik bir eğitim verilmesi anlamında çalışma yaptık. Bu çerçevede 21 Ekim 2011 tarihinde ilçemizde üreticilere yönelik ‘Sofralık Zeytin’ konusunda eğitim verilmesini konusunda uzlaştık” dedi. 
Eğitim seminerinin ilçemizde düzenlenmesi ve üreticilere bilgi verilmesi konusunda mecliste oy birliğiyle karar alındı. Ayrıca Didim Mal Müdürlüğünün Balat köyü sınırları içerisinde kalan hazineye ait ve içerisinde zeytinliğin bulunduğu 2 parselin değeri konusunda Ziraat odasından görüş istemesi oda meclisinde ele alındı. 2 parselin değerinin tespit edilmesi amacıyla oda bünyesinde komisyon kurulmasına karar verilirken, komisyona Oda Meclis Başkanı Kemal Ak, Meclis Üyeleri Necmettin Çakır, Osman Ali Çolak ve Murat Özcan oy birliğiyle seçildi. Komisyonun önümüzdeki günlerde arazide inceleme yapacağı ve tutacağı raporu Didim Mal Müdürlüğüne ileteceği bildirildi. Toplantı Odaya üye olacak ve üyelikte ayrılacakların durumlarının değerlendirilmesiyle sona erdi.