Aşırı sıcakların dikkat dağınıklığına da neden olduğunu kaydeden Özmeriç, “Sürücü ve yaya farkı gözetmeksizin trafiğe çıkan herkesin bu günlerde daha dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz. Bu dönemlerde yaşanan kazaların büyük çoğunluğu dikkatsizlik ve acelecilikten kaynaklanıyor” dedi. 
Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, bu yıl Ramazan ayının yılın en sıcak ve en uzun günlerine rastlaması nedeniyle niyetli olanlarda dikkat dağınıklığının daha yüksek olabileceğini belirterek özellikle sıcaklığın yüksek seyredeceği önümüzdeki bir haftalık süreçte daha dikkatli olunmasını istedi. İstatistiklere göre kazaların daha çok yazın tatillerde ve sıcaklarda meydana geldiğini kaydeden Şoförler Odası başkanı Semih Özmeriç, sürücülere önerilerde bulundu.
“YÜKSEK NEM VE SICAKLIK DİKKATİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”
Okulların kapanması ve yaz tatilinin de başlaması dolayısıyla, seyahate çıkacak sürücülere de seslenen Özmeriç, “yaz aylarında yükselen nem oranı ve aşırı sıcaklar kişinin fizyolojik ve psikolojik yapısı olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle dikkati dağılan sürücülerin, sıcak havanın vereceği rehavet ve yorgunluğu dikkate almaları gerekiyor. Uzun yolculuklarda özel araç yerine otobüs, tren, uçak, gemi, feribot gibi toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Özel araçları ile yola çıkacak sürücülerin de yolculuk öncesinde düzenli ve yeteri kadar uyumasını ve kuralları mutlaka uymasını tavsiye ediyoruz. Bunun yanında kimse araçların yazlık bakımını yaptırmadan yola çıkmasın” dedi.
“1,5-2 SAATTE BİR MOLA VERMEYİ İHMAL ETMEYİN”
Güvenli yolculuğun temel şartlarından birinin de zaman zaman mola verilmesi olduğunu belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, "Araç kullanırken gözlerin karıncalanması, esneme, göz kapaklarında ağırlık, ensede gerginlik hissedilmesi dikkatin ve tepki süresinin azaldığının göstergesidir. Bu gibi durumlarda derhal aracı güvenli şekilde sağa çekip, durup bir süre dinlenilmelidir. Her 100 kilometrede veya 1,5-2 saatte bir 10-15 dakika dinlenme molası verilmesi yolculuğun selameti bakımından çok önemlidir. Molada kan dolaşımını arttıran hareketler yapılmalı ve eller ile yüz yıkanmalı. Molalarda bol sıvı, uyku açıcı çay, kahve ve benzeri içecekler alınmalı, otomobilde yalnız seyahat edenler kendilerini aktif ve zinde tutacak türden müzikler dinlemeli. Özellikle varılacak yere az kaldığında yolu bitiriverme hevesi ile yorgun bir vaziyette yapılan yolculuk ciddi kazalara neden olabiliyor. Bu nedenle yorgun ve uykusuz vaziyette kesinlikle araç kullanmayınız” önerilerinde bulundu.