19, 20 ve 23. dönemlerde Sivas Milletvekilliği yapan Yazıcıoğlu için ilk tören, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra muhalef liderlerinin tam kadro katılması beklenen törene çok sayıda vatandaşın iştirak etmesi bekleniyor.

Yazıcıoğlu için düzenlenecek devlet töreninin ardından Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nde de bir tören yapılacak.

Türkiye'nin değişik illerinden gelen Alperenler genel başkanlarını son yolculuğuna uğurlamak için Başkent'e akın etti.

Türkiye'nin değişik illerinden Ankara'ya akın eden BBP'liler ve Alperen Ocakları'na bağlı gruplar, 19 Mayıs Stadyumu'ndan yürüyüş yaparak genel merkez binasının bulunduğu Çankaya ilçesindeki Tuna Caddesi'ne geldi.

Grup, ellerinde Türk bayrakları ve Yazıoğlu'nun fotoğrafları ile 'Hepimiz Muhsin'in askerleiyiz', 'Muhsin Alperen', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganları atarak genel merkez binasına yürüdü.

Genel merkez binasına gelen gruplar, burada tekbir getirdi. Sabahın erken saatleri ile beraber genel merkez binasının önü Türkiye'nin değişik illerinden gelen alperenler ile dolup taştı.

Yacıcıoğlu, Kocatepe camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Tacettin Dergahı'nda ebedi istirahatgahına uğurlanacak.

SABAH