DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen"in, Mersin"in Aydıncık İlçesi"ni ziyareti sırasında, AKP"li Belediye Başkanı Ferat Aktan tarafından kandırıldığı; Aktan"ın neredeyse hurdaya ayrılacak kadar eski olan otomobili makam aracı olarak gösterdiği öne sürüldü. Eski Başkan CHP"li Ahmet Bahar, “Daha yeni bir makam aracı olmasına karşılık, eski aracı gösteren Başkan, Bakanı"nı kandırmıştır” iddiasında bulundu.

Bakan Kürşad Tüzmen, geçen cuma günü Mersin"in Aydıncık İlçesi"ni ziyareti sırasında, seçimi kazanan AKP"li Belediye Başkanı Ferat Aktan"ı makamında ziyaret etti. Aktan, çıkışta belediye binasının önünde bulunan 1990 model Ford Taunus marka otomobilin makam aracı olduğu sözüyle Tüzmen"i şaşırttı. AKP"li Başkan ile Bakan, bu otomobil önünde poz verirken, Tüzmen, “Bu durum nadir karşılaşılan bir durumdur” dedi.

Bu konu gazetelerde yer alırken, CHP"den iki dönem üst üste Belediye Başkanlığı yapan, 29 Mart"taki seçimi ise bin oy farkla kaybeden Ahmet Bahar, 2000"de Ford Focus marka bir hizmet aracı aldıklarını belirterek, “Bu araç 33 YC 555 plakalı olarak belediyenin demirbaşına kayıtlıdır. Başkan, Bakan"ını kandırmıştır. Kürşad beyin belediyenin demirbaşlarını inceleyecek hali yok. Partisine mensup belediye başkanına güvenmesi gerekiyor. Yanlış bilgilerle sayın bakanımız kandırıldı. Kendini makam arabasıyla acındırarak belediye başkanlığı yapılmaz” dedi.

1999"da başkan seçildiğinde, önceki Başkan Anavatan"lı Mustafa Köse"nin 1990 model Ford Taunus otomobili makam aracı olarak kullandığını anlatan Ahmet Bahar, “Araç son derece eskiydi. Bu nedenle 2000 yılında belediyeye Ford Focus aldık. Bu aracı iki dönem boyunca makam aracı olarak kullandık. Bana göre bakandan altyapı ve turizme yönelik taleplerde bulunması gerekirdi. Her şeyi doğru ve dürüst olarak söylemek zorundadır. 2000 model makam arabasını göstermeyerek, 1990 yılındaki makam arabasını göstererek bakan beye kendisini acındırmasını kendisine yakıştıramadım. 15 günde yalana başlamış oluyor. Allah 5 yılı kurtarsın” diye konuştu.

AKP"li Başkan Aktan eski başkanın makam aracı olarak Ford Focus aldığı iddiası hatırlatılınca, “Bizden önceki başkan 2000 model Ford Focus"u makam aracı olarak kullanıyordu. Ancak, ben bu aracı ambulansa döndüreceğim” yanıtını verdi.

"MÜZEYE VER, PARASI İLE YENİSİNİ AL"

Mersin"in Aydıncık Belediye Başkanı AKP'li Ferat Aktan'ın, kendisini makamında ziyaret eden Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen"den hibe makam aracı istediği ortaya çıktı. Burada çekilen görüntülerde Bakan Tüzmen, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve AKP Mersin İl Başkanı Abdullah Altın"ın da bulunduğu ziyarette Ferat Aktan, “Bir makam aracımız dahi yok. Olan da 1990 model. Onun da yola gitme şansı yok. İnşallah sayın bakanım hibe yolu ile bir araç gönderir diye düşünüyorum” diyor. Odada bulunanlar “İnşallah, inşallah” derken, Tüzmen, “İyi ki geldik ha” yorumu yapıyor.

Belediye Başkanı Aktan'ın “Arabayı çıkarken göstereceğim efendim” sözü üzerine Tüzmen, “O arabanın tarihi değeri var. Bir müzeye verip, onun parası ile yeni bir tane alırsın” yanıtı veriyor.

Hürriyet