ÇANKIRI"nın Kızılırmak İlçesi"nde yaşayan 96 yaşındaki Ömer Soysal, 12 Eylül'deki referandumda "Evet" oyu kullanmasını isteyen AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu'ndan, evlenmek için kendisine kadın bulmasını istedi.

Referandum gezilerini sürdüren siyasi parti temsilcileri zaman zaman ilginç olay ve diyaloglarla da karşılaşıyor. Bu ilginç diyaloglardan birini de, Çankırı"nın Kızılırmak İlçesi"nde AK Partili Belediye Başkanı Bayar Soysal"la birlikte vatandaşlarla sohbet toplantıları düzenleyen milletvekili Suat Kınıklıoğlu yaşadı. Eznaf ziyareti sırasında karşılaştığı Ömer Soysal'la bir süre sohbet eden milletvekili Kınıklıoğlu, Ömer Soysal"a “Evet oyu kullanacaksın dede, değil mi?” diye sordu. Ömer dede ise, “Oyum evet olacak bu kolay. Ama sen de bana hanım bulacaksın evlenmek için” yanıtını verdi. Milletvekili Kınıklıoğlu, iç beklemediği bu yanıt karşısında şaşkınlığını gizleyemezken, etrafta toplanan vatandaşların gülüşmesine neden oldu.

Yaşlı adamın, Kızılırmak Belediye Başkanı AK Partili Bayar Soysal"ın amcası olduğunu öğrenen Kınıklıoğlu, sohbetini sürdürdü. Ömer dede, bekarlığın canına tak ettiğini ve kendisine can yoldaşı olacak bir hanım aradığını, ancak kimsenin kendisine yardımcı olmadığını söyleyerek şikayet etti.

BAKAN EKER"DEN DE KADIN İSTEMİŞTİ

Ömer Soysal, geçen yıl ilçeye incelemelerde bulunmak üzere gelen Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker"e de evlenmek istediğini belirterek, bu konuda yardım istemişti.

DHA