Chevrolet'nin en çok satan modelinin en son gövde stili Cruze station wagon, 82. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini kutlayacak. Modelin sedan ve hatchback versiyonlarını tamamlayan station wagon, bu versiyonlarla birlikte, serinin 2009 yılında lansmanın gerçekleştirilmesinden itibaren toplam bir milyon adet satış miktarına ulaştı.

Chevrolet Avrupa’nın Başkanı ve Genel Müdürü Susan Docherty: "Cruze station wagon önemli bir pazar segmentine hitap ediyor. Kendine özgü tasarımı, dinamik sürüş özelliği, ferahlığı ve ekonomikliğiyle Avrupalı sürücülerin tüm önceliklerine hitap ediyor" dedi.

Sunduğu cömert saklama alanlarının yanı sıra, yeni station wagon, yeni ve verimli motorlar arasında seçim yapma imkânı da sunuyor. Bunlara ilaveten, otomobil en son teknoloji araç içi bilgi-eğlence sistemi MyLink ile birlikte sunuluyor.

Daha fazla güç, daha düşük CO2 emisyonu

2012 yazı itibari ile, tüm Cruze serisi otomobiller beş adet motor seçeneği ile satışa sunulacak. Mevcut 1.6L ve 1.8L benzinli motorlara ek olarak, yeni bir 1.4L turbo benzinli, yeni bir 1.7L dizel ve geliştirilmiş bir 2.0L dizel motor sunulan motor seçeneklerini tamamlayacak.

Turbo şarjlı 1.4L benzinli motor, altı ileri düz vites seçeneğiyle bir arada sunulduğunda 140 hp güç üretiyor. En çok merak edilen 1.7L dizel motor, 130 hp güç üretiyor, 119 g/km’nin altında emisyon değerine sahip ve 100 km’de 4,5 litre yakıt tüketimine sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor.

1.4 L benzinli, 1.7L dizel ve 2.0L dizel motorlar standart olarak start-stop teknolojisi ile satışa sunulacak. Tüm motorlar Euro-5 normlarına uygun olacak.

4.678 mm uzunluğundaki station wagon, hatchback (4.510 mm) ve sedan (4.597 mm) modellerden biraz daha uzun. Yük alanı, arka pencere hizasına kadar olan 500 litrelik kısım ile arka koltuklar katlandığında kullanılabilir hale gelen arka koltuğun tavanına kadarki 1.500 litrelik kısım arasında değişebiliyor.