Güneydoğu"da yaşanan terör konusunu ele aldığı 'Güneşi Gördüm' filmini çekmeden önce çok sayıda isimle görüştüğünü söyleyen Mahsun Kırmızıgül, 'Bakan Cemil Çiçek"le bile görüştüm' dedi.

Milliyet Cafe'nin haberine göre; MahsunKırmızıgül, 3 haftada 2 milyon 5 bin 316 kişiye ulaşan “Güneşi Gördüm” filminde, Güneydoğu"da yaşanan terör konusunu ele aldı. Film beğenildiği kadar eleştirildi de... Kırmızıgül, Kanal D"nin “Cinemania” programında terörün çok hassas bir konu olduğunu belirterek, filmi çekmeden önce Devlet Bakanı Cemil Çiçek başta olmak üzere çok sayıda isimle görüştüğünü söyledi. Kırmızıgül, “Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Faraç"la görüştüm. Cemil Çiçek"le görüştüm, bakanımızla. Benim çekincem yoktu. Ama senaryoyu okuyan ekipten insanlar bazı konularda "Acaba biraz daha mı törpülesek?" diye düşündüler” dedi.

Çiçek"in sözleri tepki toplamıştı
Kımızıgül, Cemil Çiçek"in kendisine neler söylediğini, senaryoyu törpületip törpületmediğini anlatmadı.

"Cesaretli filmlere ihtiyacımız var"
Mahsun Kırmızıgül"ün senaryosunu yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı “Güneşi Gördüm”, zorunlu göç uygulaması nedeniyle doğup büyüdükleri topraklardan ayrılmak zorunda kalan kalabalık bir ailenin göç öyküsünü anlatıyor. Mahsun Kırmızıgül, “Güneşi Gördüm, bir tarafın sözcülüğünü yapan bir film değil, film tamamen arada kalmış insanların hikâyesi... Bu ülkede artık gerçek anlamda cesaretli filmlere ihtiyacımız var diye düşünüyorum” diyor.

H2