AYDINPOST ÖZEL - Başkan Rıza Posacı açıklamasını Radyo A, Radyo Aymega ve Radyo Megastar'dan canlı olarak yayınlanan "Erman Çetin'le Birebir" programında yaptı.

Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, konuyla ilgili olarak “Demokrat Parti'den Belediye Başkanı olan arkadaş esnaf olarak iyi olabilir ama, belediyecilik yönü yok. Çok kötü bir belediye başkanı bana göre. Belediye başkanı, şehrin vizyonudur, şehri ileriye taşıyan insandır. Bunu projeleriyle, öngörüsüyle, icraatlarıyla yapar. Belediye başkanı kahvede oturup Ahmet ağanın, Mehmet ağanın ağzıyla iş yaparsa o memlekette hiç bir şey yapamazsın.Uygun adım marş yerinde say olur. Belediye başkanı koşacak, Hasan Sarı oturdu oturdu gitti, tamamen peşkeş çekilmiş çivisi çıkmış belediye! Benim bıraktığımda kum ocağında dağ vardı. Şu anda bir römork bile kum yok. Kısa vadeli projeli iş yapmışsın uzun vadeli düşünmek lazım. Arıtma yapacağım diye proje yapmışsın ortada proje yok. Benim ilk dönemimde kamulaştırdığımız derslik, başkan mani oldu da yapamadık dediler ama yine bize nasip oldu. 24 derslik okul projesinden bahsediyorum. Taş almış parasını biz ödedik. Bayrak direği almış parasını biz ödedik. Hanımlara spor aletleri almışlar, salon yapmışlar parasını biz ödedik. Konferans salonu yapmış onun da parasını biz ödedik” dedi.

Başkan Posacı, göreve geldiklerinde su sayaçlarının bozuk olduğunu dile getirdi. Vatandaşın da su parasından dolayı belediyeye 400 bin TL (400 milyar) dolayında borçlandığını da hatırlatan Başkan Posacı, “Çivisi çıkmış belediye devraldık. Belediye olarak proje üretmeyen, alacaklarını alamayan, borcunu ödemekte zorlanan bir belediye. Bu benim partilim, bu benim partilim değil diye hareket edersen ciddi problemlerle karşılaşırsın. Kendi yakınlarıma bile ödeme emri gönderiyorum. Ahbap çavuş ilişkisiyle çalışırsanız işin çivisi çıkar ve önceki başkanda daha önceden yapmış olduğu hatalardan dolayı şu an mahkemede dava açıldı. Tahsilatlardaki görev ihmalinden dolayı, görevini kötüye kullanmaktan yargılanıyor” diye konuştu. (Nihalhaber gazetesi)